Böbrek taşı hastaları şifalı suya akın ediyor
Sason’a bağlı Yolüstü köyünde bulunan kaynak suyunun, böbrek taşını düşürdüğü, bağırsak iltihabını dışarı attığı ve bazı rahatsızlıklara iyi geldiği ileri sürülüyor. İddia nedeniyle köy, rahatsızlığı bulunan vatandaşların akınına uğruyor. Çeşitli il ve ilçelerden köye gelen vatandaşlar, suyu hem içiyor hem de şişelere doldurarak, evlerine götürüyor. Gelen vatandaşlar, suyun aktığı çeşmenin bakımsızlığından ve konaklama sorunundan yakınıyor.
BU SU ŞİFA DAĞITIYOR
Batman merkezden köye geldiğini belirten Tahsin Ayaz, “Çevre illerden gelen vatandaşlar oluyor. Büyük faydalarını görüyorlar. Biz de böbrek taşına iyi geldiğini duyunca buraya geldik. Buraya gelen dostlarımız suyun faydasını anlatmışlardı. Doktor tavsiyesi ile böbrek taşı dışında ishale de iyi geldiğini duyduk. Çeşme de bakım dışında otellerin yapılması gerekiyor. Bu şekilde vatandaşlar daha rahat seyahat eder. Olan oteller de yeterli gelmiyor. Buraya 3 ay boyunca en az 3-4 bin vatandaş geliyor” dedi.

ZİYARETÇİ AKINI
Ankara’dan geldiğini anlatan Selami Arslan ise “Kardeşimin sağlık problemi için buradayım. Bu suyun böbrek taşına yararı olduğunu duydum. Doktor tavsiyesi ile geldim. Bu yüzden kardeşime şifalı suyu götüreceğim. Bu sunun tadı da değişik. Sade sodaya benziyor. Asitsiz hali. Öyle bir tadı var” diye konuştu.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 02METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 0323 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 04TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 05ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”
- 06SOLİN CADDESİ’NE 100 TESPİH AĞACI DİKİLİYOR
- 07KARDELEN MAHALLESİ’NDE 23 NİSAN’A ÖZEL ANLAMLI ETKİNLİK
- 08“65 İlde, 25 ülkede sahadayız”
- 09BATMAN BAROSU'NDAN ''BARIŞ SÜRECİ'' PANELİ
- 10Kardelen Mahallesi’nde 23 Nisan’da temsili muhtar çocuk oldu
- 11VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 12TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 13BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI
- 14BAKAN TEKİN’E ZİYARET
- 15SASON’DA ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ AKADEMİK DESTEK BAŞLADI




Henüz Yorum yok