"Batman’daki Sığınmacılar ve Şehrimize Etkileri" konulu panel
Batman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından, “Batmandaki Sığınmacılar ve Şehrimize Etkileri” konulu panel Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda düzenlendi.
Konferansa Batman Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Aydın Durmuş, Üniversite öğrencileri ve personeli katıldı.
Panelde konuşan Rektörü Profesör Doktor Aydın Durmuş konuşmasında, “Suriyelilere biz göçmen demiyoruz, onlar bizim kardeşlerimiz. Biz onları ensar ve muhacir ilişkisi içinde görüyor ve ona göre davranıyoruz. Bizler aynı gönül coğrafyasının insanlarıyız.” dedi.
Durmuş, “Algı operasyonlarına kanmamak gerekir. Suriyeliler şunu yaptı, bunu yaptı diye kötüleyenler var sakın ha bu oyunlara gelmeyelim. Bunlar tamamen ülkemizi karıştırmaya yönelik çalışmalardır. Suriyelilerin suç oranı yüzde 2 civarında. Onlar bizim kardeşlerimiz, bizler ev sahibiyiz onlar misafir. Ona göre hareket etmek gerekir. Bazı güçler Suriye’de yaptıklarını ülkemize de yapmaya çalışmaktadırlar. Gezi olayları, hendek olayları, 15 Temmuz hain darbe girişimi hepsi bu amaca hizmet eden eylemlerdi. Ancak milletimiz ve devletimiz hepsinin üstesinden geldi. Arap’ı, Türk’ü, Kürd’ü, Çerkez’i, Laz’ı hepimiz kardeşiz. Bir olduk mu karşımızda hiçbir güç dayanamaz.” ifadelerini kullandı.
İl Göç İdaresi Müdürü İbrahim Halil Tokmak sunumunda, Türkiye’de 3,5 milyon Suriyeli göçmenin Türkiye’de yaşadığını belirterek, algı operasyonları sonucu kamuoyunda yanlış anlaşılan bilgilere değinerek doğrularını aktardı.
Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Yusuf Aslan, Iraklı sığınmacılar: sorunlar, çözümler konulu sunumunda hayalet sığınmacılar kavramıyla Yezidi göçmenlerin sorunlarını dile getirdi.
Batman Üniversitesi Yüksek Lisans Öğrencisi İmad Şerif ise “Bir Suriyeli Olarak Batman’da Yaşamak” konulu sunumunda Türkiye’ye geleme sebeplerinin keyfi olmadığını, bir savaş nedeniyle burada olduklarını, mülteci gözü ile olaya bakmadıklarını, muhacir ve ensar bakış açısıyla burada yaşadıklarını söyledi.
Soru ve cevap bölümüyle panel son buldu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, BİRLİK VE DAYANIŞMA EN BÜYÜK GÜCÜMÜZDÜR
- 02HÜSEYİN ŞANSİ: BAYRAMLAR GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRİR
- 03RAMANLI: BAYRAMLAR KARDEŞLİĞİ GÜÇLENDİRİYOR
- 04VEYSİ DEMİR: GAZETECİLERE YÖNELİK KATLİAMLAR SON BULMALI
- 05BAŞKAN ÇETİN: BAYRAMLAR DAYANIŞMA VE FEDAKARLIĞIN EN YÜKSEK İFADESİDİR
- 06KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ AÇIKLANDI
- 07İŞ İNSANI KURT “ŞEFFAF YÖNETİM GÜVENİ GETİRİR”
- 08DİKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 096282 PAKET GÜMRÜK KAÇAĞI SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
- 10Kültür ve lezzet buluşması
- 11BAYRAM BOYUNCA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ
- 126 BİN HANEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 13İHD,738.kez sahaya indi
- 14İŞÇİLERİN İKRAMİYESİ YATIRILDI
- 15KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI




Henüz Yorum yok