
“HÜKÜMET HALKIN SESİNİ DUYMALI”
“HÜKÜMET HALKIN SESİNİ DUYMALI”
DEVA Partisi İl Başkanı Şehmus Yılmaz, ekonomik sorunlara ve asgari ücret beklentisine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Ocak ayında asgari ücrete yapılacak zammın halkın yaşam standartlarını yükseltecek düzeyde olması gerektiğini belirterek, “Milleti fakirleştirerek enflasyon düşmez” dedi.
“ASGARİ ÜCRET HALKIN ANA GELİR KAYNAĞI”
Asgari ücretin Türkiye’de birçok hanede alternatif bir gelir olmaktan çıktığını, ana geçim kaynağı haline geldiğini vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi : “Asgari ücretin toplumun büyük bir kesimi için kritik bir önem taşıdığını görüyoruz. Ocak ayında yapılacak zam, yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda sosyal bir ihtiyaçtır. Halkın alım gücünü artırmak, yaşam standartlarını iyileştirmek zorundayız. Bu nedenle zam oranı, halkımızı rahatlatacak düzeyde olmalıdır” dedi. Halkın gerçek gündeminin, siyasetteki tartışmalardan ziyade temel geçim sıkıntıları olduğunu belirten Yılmaz, “Bugün ülkemizde beklenmedik siyasi açıklamalar gündemi meşgul etse de halkın gündemi çok daha basit ama bir o kadar da can alıcı. Akşam yemeğinde ne yenilecek?
Çocukların okulda simit çay alıp alamayacağı belli değil. Ay sonu faturalar nasıl ödenecek? Ekonomik şartlar, vatandaşlarımızı her geçen gün daha da zor bir yaşam tarzına mahkûm ediyor. Ekonomik reformların yalnızca matematiksel düzenlemelerle değil, adalet, özgürlük ve eğitim politikalarındaki iyileştirmelerle mümkün olabilir. Milleti fakirleştirerek enflasyonu düşüremezsiniz. Halkın ihtiyaçlarını görmezden gelmek sürdürülebilir bir ekonomi yaratmaz. Asgari ücretin alım gücünün artırılması, aynı zamanda toplumda güven duygusunu ve refahı da artıracaktır” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01KAÇAK YAPILARA GEÇİT YOK
- 02BATMAN’DA DÜNYA BARIŞ GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ
- 03EKMEN’DEN PETROLSPOR YÖNETİMİNE ZİYARET
- 04AK PARTİ’DEN HAFTALIK YÖNETİM TOPLANTISI
- 05BESO’DAN UMRE ZİYARETİ İÇİN ANLAŞMA
- 06GENÇLİKTEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE SICAK KARŞILAMA
- 07ÇAKAN “HUKUK DEVLETİ BAĞIMSIZ YARGIYLA MÜMKÜN”
- 08EKMEN BATMAN’DA TEMASLARDA BULUNDU
- 09ORHAN DOYAN’DAN İLK KİTAP: “GÖNÜLLERİN EFENDİSİ”
- 10BATMAN’DA MEMURKENT KONUT YAPI KOOPERATİFİ HİZMETE BAŞLADI
- 11MEVLİD KANDİLİ PROGRAMI DÜZENLENECEK
- 12BATMAN BELEDİYESİ’NDEN YENİ HİZMET KOLAYLIĞI
- 13ÜÇ DERNEĞİN PROJESİ KABUL EDİLDİ
- 14Batman Belediyesi’nden Kaçak Yapılaşmaya Sıkı Denetim
- 15SGK’DA ÜSTÜN BAŞARI BELGELERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Henüz Yorum yok