BATSO’DAN MADDE BAĞIMLILIĞINA SAVAŞ İLANI
Batman’da madde bağımlılığıyla mücadele için tarihi bir adım atılıyor.
Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek, bu ciddi soruna karşı yeni bir proje başlattıklarını duyurdu. BATSO Başkanı Demir, özellikle gençlerin bu tehlikeli bataklığa sürüklenmesine sessiz kalmayacaklarını belirterek “Artık bir dur demek zorundayız” dedi.
.jpg)
YARIM KALAN PROJE YENİDEN HAYATA GEÇİYOR
Başkan Demir, yıllar önce Avrupa Birliği destekli bir projeyle İtalya’da örnek bir rehabilitasyon merkezini incelediklerini ancak sürecin yarım kaldığını hatırlattı. Şimdi ise bu projenin kaldığı yerden daha güçlü bir şekilde devam edeceğini söyledi. İtalya’daki modelde gençlerin ilaçsız yöntemlerle tarım, hayvancılık ve zanaatla hayata yeniden kazandırıldığını belirten Başkan Demir “Batman’da da gönüllülük temelli, üretime dayalı bir vakıf modeli kurmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Kentte kurulması planlanan AMATEM Tedavi Merkezi’nin önemine değinen BATSO Başkanı Demir, BATSO’nun daha kapsamlı bir rehabilitasyon merkezi ile sürece destek olacağını belirtti. Bu vakfın, Batman’ın geleceği için dönüm noktası olacağını vurguladı.
“BU MÜCADELE BENİM VASİYETİM OLACAK”
Demir, bu kritik mücadeleye kişisel katkısını da açıkladı. Daha önce verdiği 500 bin liralık katkı sözünü 5 milyon liraya çıkardığını duyuran BATSO Başkanı Demir “Başkan olsam da olmasam da bu vakfa ömrüm boyunca hizmet edeceğim. Bu mücadele benim vasiyetim olacak” diyerek konuya olan bağlılığını dile getirdi. Sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, akademisyenler ve uzmanlarla ortak bir istişare süreci başlatılarak, vakfın temelleri atılacak.
.jpg)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 02KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 03SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 04Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs
- 05SASON'DA JANDARMADAN HIRSIZLIK UYARISI
- 06DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 07BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 08BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 09DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 10''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 11HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 12HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 13KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 14ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 15BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI




Henüz Yorum yok