
HALK KÜLTÜRÜ BELGESELİ
Batman Üniversitesinde Batman Halk Kültürü Belgesel Projesi İçin Çalışmalar Başladı.
Batman'ın kadim halk kültürünü tanıtmak ve yaşatmak amacıyla Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in öncülüğünde Batman Halk Kültürü Projesinin derleme çalışmaları başladı. 13 Ocak 2022 tarihinde Sason’da ilk çekimleri yapılan proje, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Görkem Duran Gültekin tarafından yürütülüyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysi Bozkurt, Sason ÇATOM Müdürü Muhsine Bozkurt ve Çilek Anaokulu Müdürü Cihan Kaya'nın lise öğrencileriyle birlikte organize ettiği 13 Ocak Rumi Yılbaşı kutlamaları çerçevesinde Sason’da yapılan çekimlerde projenin ilk derleme çalışmaları gerçekleştirildi. İlçe halkının da yoğun ilgisiyle renkli görüntülere sahne olan kutlamalara Batman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akbaş, proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Görkem Duran Gültekin ve proje ekibi katıldı.
Batman'ın kültürel değerlerinin kayda geçirilerek kitaplaştırılması ve ardından belgesele dönüştürülmesinin hedeflendiği proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, ilimizin tarihi ve kültürel değerlerini önemsediklerini ve proje ile birlikte bu değerleri gelecek nesillere aktarmayı amaçladıklarını söyledi. İlimizin kültürünün en zengin kaynağımız olduğuna değinen Rektör Demir, bu proje ile gizli kalan birçok değerin de ortaya çıkabileceğini sözlerine ekledi.

Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01UYUŞTURUCUYA KARŞI ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
- 02HÜDA PAR'DAN ÇÖP AKTARMA TESİSİNE VETO
- 03KAPLAN, “YÜKSEK KİRALAR ESNAFI ZORLUYOR”
- 04ÇÖLYAK HASTALARINA GLÜTENSİZ DESTEK SÜRÜYOR
- 05BÖLGENİN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI ÜSSÜ OLACAK
- 06SIFIR ATIK UYGULAMASI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 07BELEDİYEDEN FIRINLARA SIKI DENETİM
- 08Çevrecilerden Diyarbakır Caddesi düzenleme projesine tepki
- 09HAZIRLIK MAÇINDA FARKLI GALİBİYET
- 10Vali Canalp,
- 11HASANKEYF'TE TARİHE IŞIK TUTULUYOR
- 12TÜNELDE KORKUTAN KAZA
- 13Eğitim-Bir-Sen’den Medeniyet Yolculuğu : Roma’dan Kurtuba’ya
- 14Kaymakam Başar, hane ziyaretlerine devam ediyor
- 15Başkan Şansi’den 500 kişiye istihdam müjdesi
Henüz Yorum yok