
Kapatılmasıyla sürücülerin mağdur olduğu kavşak açılıyor
Batman merkez Site Mahallesi Batı Raman-Güney Çevreyolu üzerinde bulunan kontrolsüz kavşağın kapatılmasından dolayı sürücülerin yaşadığı mağduriyeti haberleştirerek gündeme taşımıştı. Yapılan haberin ardından yetkililer kavşağın açılması için harekete geçti.
GAP Eylem Planı'nda yer alan ve Haziran 2010'da ihalesi yapılan Batman Güney Çevreyolunun yapımı, mülkiyet sahibi şahıslar ve yetkililer arasında yaşanan sorun nedeniyle defalarca durduruldu ve bu nedenle geçen yıl tamamlanabildi.
Yaklaşık 15 kilometre olan yolun projesi, Batman merkez Beşiri Kavşağı'ndan başlayarak Hasankeyf Kavşağı, Kuyubaşı TOKİ (Yenişehir Mahallesi) önünden Balpınar (Gresira) beldesi ve Batman Çayı üzerine yapılan ikinci bir köprü ile Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Sinan (Sinanê) köyü yakınlarında Diyarbakır yoluna bağlanmış durumda.
Söz konusu kavşak sayesinde TEİAŞ, Batman Fen Lisesi, Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi, Batman Sosyal Bilimler Lisesi, Türkiye Petrolleri (TP), Kantar Köprüsü güzergâhında bulunan grup köy yoluna ve Gercüş'e daha kısa yoldan gidiliyordu. Uzun bir süredir trafiğe kapatılan kavşağı "Kontrolsüz kavşak kapatılınca tehlike daha da büyüdü" başlığıyla İLKHA gündeme getirmişti.
Yapılan haberin ardından Batman Valisi Hulusi Şahin, Güney Çevreyolu üzerinde bulunan TEİAŞ kavşağında incelemelerde bulundu.
Güney Çevreyolu yapımı sırasında çeşitli sebeplerden dolayı yapılmayan, ancak 2019 yılı içerisinde yapımı öngörülen kavşak devreye girinceye kadar hizmet vermek üzere geçici bir kavşak, Valinin girişimleri ve Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan'ın destekleri ile Karayolları Şube Şefliği tarafından düzenlenerek trafiğe açılacak.
Yapılacak kavşak çalışmaları sonucunda yolun hem trafik güvenliği sağlanmış olacak hem de ulaşım sorunu yaşayan mahalle, kamu kurumları ve okulların şehir ile olan bağlantısı sağlınmış olacak.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01BAKAN GÖKTAŞ "55,7 MİLYON LİRALIK DOĞUM YARDIMI YAPILDI"
- 02“YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİNDE SEZON FİNALİ
- 03HOBİ BAHÇELERİNİN YIKIMI SÜRÜYOR
- 04Petrolspor’a Sağlık Desteği Yaşam Hastanesi’nden
- 05Başkan Şahin Seyyid Bilal anma programına katıldı
- 06YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 07GERCÜŞ KIRKAT MESİRE ALANI YOLU AYDINLATILDI
- 08KAVŞAK DÜZENLEME PROJESİ HIZLA DEVAM EDİYOR
- 09KAMU HASTANELERİNDE HİJYEN İÇİN YENİ DÖNEM
- 10HÜDA PAR’DAN KIRTASİYECİ ESNAFINA ZİYARET
- 11Okul Alışverişlerine Yönelik Vergi Denetimi
- 12Hüseyin Şansi’den SGK İl Müdürlüğü’ne Tebrik Ziyareti
- 13Yeşilmarket’ten Yeşilgross’a
- 14BATRAY İÇİN BAKANLIK’TA İLK ADIM
- 15EKMİŞ, MAAŞINI ÖĞRENCİLERE BAĞIŞLAYACAK
Henüz Yorum yok