
“Kur’an bizi güzel ahlaka çağırıyor”
Bin aydan daha hayırlı olan mübarek Ramazan ayının 27. gecesine denk geldiği tahmin edilen Kadir Gecesi, camilerde genç-yaşlı, kadın-erkek ve çocuklar tarafından huşu içerisinde idrak edildi.
Akşam namazının ardından Batman İl Müftülüğü mevlithanları tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Kürtçe, Türkçe ve Arapça dillerinde Mevlid-i Şerif, kasideler ve ilahiler okundu.
Daha sonra Batman İl Müftüsü Turgut Erhan tarafından, Şevket Başak Camisi'nde teravih namazı öncesi merkezi sistemde Batman'ın tüm camilerinde Kadir Gecesi'nin ihyası ile ilgili 45 dakikalık bir vaaz verildi.
Kur’an-ı Kerim’in nazil olmadan önce cahiliye dönemindeki zulümlerin haddi hesabının olmadığını belirten Erhan, Allah-u Teâlâ'nın öylesi bir ortamda insanları doğruya sevk edecek ve hakka yöneltecek Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem ile birlikte Kur’an-ı Kerim’i gönderdiğini hatırlattı.
Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan ayının içinde olan Kadir Gecesi'nde Kur’an-ı Kerim’in nazil olduğunu belirten Erhan, “Bu gece ilahi rahmetin, bereketin, mağfiretin, feyzin ve nurun tecelli ettiği, duaların kabul edildiği bir gecedir. İyiliklerin, hayırların ve hasenatların makbul olduğu bir gecedir.” dedi.
Kadir Gecesi'nin Kur’an gecesi olduğunu ifade eden Erhan, “Kur’an bizi günahlardan sevaplara çağırıyor. Kur’an bizi sapıklıklardan hidayete çağırıyor. Kur’an haksızlıktan, zulümden insanları adalete çağırıyor. Kur’an kinden, nefretten, hasetten ve fesattan kalbi selim olmaya çağırıyor. Kur’an yalandan, gıybetten, alaydan, iftiradan hoş sözlere çağırıyor. Kur’an hırsızlıktan, gasptan, tefecilikten, faizcilikten el emeği alın teri kazanmaya çağırıyor. Cimrilikten, savurganlıktan, israftan Kur’an bizi kanaat etmeye çağırıyor. Her türlü kötülükten, zina ve iffetsizlikten edebe çağırıyor. Kur’an bizi güzel ahlaka çağırıyor. İçkiden, uyuşturucudan aklı dumura uğratan her türlü kötü şeylerden Kur’an bizi ruh iklimine ruh olgunluğuna çağırıyor.” ifadelerini kullandı.
Vaazdan sonra İl Müftü Yardımcısı Ahmet Duran tarafından yatsı ve teravih namazını kıldırıldı.
Son olarak da cemaat imam eşliğinde Salatül Tesabih (tesbih) Namazını kıldı. Program dağıtılan ikramlarla devam ederken gecenin ihyasının sabaha kadar süreceği açıklandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİNDEN ERKEN TEŞHİS SEFERBERLİĞİ
- 02ÖĞRENCİLER PETROL FIRIN ÜRETİM TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ
- 03Batman Sivil Toplum Kuruluşlarından Gazze için ortak açıklama
- 04EKMEN, “DEVLET, ÇİFTÇİNİN İŞÇİLİK YÜKÜNÜ PAYLAŞMALI”
- 05KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE FARKINDALIK ÇALIŞMASI
- 06Belediyede fidan dikim mevsimi başladı
- 07“Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı” toplantısı yapıldı
- 08DÜNYA HASTANESİ’NDE SEREBRAL PALSİ GÜNÜ ETKİNLİĞİ
- 091.399 KG SERA GAZI SALINIMI ÖNLENDİ
- 10Batman Müftülüğü'nden engellilere destek
- 11HOLLANDALI SÜRYANİ HEYETİ MOR KURYAKOS’U GEZDİ
- 12“İKTİDAR GAZZE KONUSUNDA SAMİMİ DEĞİL”
- 13TPAO BATMAN PETROLSPOR ATLETİZM SEÇMELERİNE İLGİ
- 14NASIROĞLU “TERÖRSÜZ TÜRKİYE’NİN YANSIMALARINI YAŞIYORUZ”
- 15BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI STK ZİYARETLERİ
Henüz Yorum yok