
KÜRT DİL BAYRAMI KUTLANDI
Kürt Dil Bayramını kutladılar
Batman’da ‘15 Mayıs Kürt Dil Bayramı’ etkinliklerine Sanat Sokağı’ndan Atatürk Parkı yanındaki Yılmaz Güney alanına kadar yapılan yürüyüş ile start verildi.
ZILGITLARLA YÜRÜDÜLER
Ari Dil Araştırmaları ve Kültür Derneği (ARİ-DER), Bahar Kültür Merkezi (BKM), Eğitim-Sen, İHD, ÖHD ile Mimarlar Odası Batman Şubesi, Divan Akademi ve Yeni Sahne, 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı’nın startını Batman’da verdi.
Açıklamaya, TJA aktivistleri, Barış Anneleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman İl, ilçe örgütlerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Yöresel kıyafet giyen kitle, Sanat Sokağı’ndan Yılmaz Güney Parkı’na doğru erbaneler eşliğinde alkış, ezgi ve zılgıtlarla yürüdü. Burada yapılan basın açıklaması ile etkinliklerin startı verildi.

ETKİNLİKLER BİR HAFTA SÜRECEK
Kürt dili, Kürt halkının ve insanlığının en temel, kadim ve zengin değeri olduğunu belirten ARİ-DER yöneticilerinden Havva Can, “Tarihte sosyal yaşamın ve birçok farklı dil ve kültürün kaynağı olmuştur. Kürt dili, Kürtlerin varlığı, kimliğidir. Bu bilinçle Kürt halkı, Kürt dilinin korunması ve geliştirilmesi için her zaman yoğun çaba harcamıştır. Kürtçe mücadelesinin öncülerinden biri de arkadaşlarıyla birlikte Kürtçeye ulaştığı Celadet Ali Bedirhan’dır. 15 Mayıs 1932’de Kürt dili ve kültürünün koruyucusu Celadet Ali Bedirhan’ın önderliğinde Havar Dergisi Latince yayınlanmaya başladı. Kürt dili için Latin alfabesi konusuna açıklık getirilmesi nedeniyle bu tarihi gün Kürtler için büyük önem taşıyor. Gerçek şu ki Kürt dilinin kaynağı Kürtlerimizin tarihi kadar eskidir. Elbette bu gerçeğin ana kaynağı Kürt kadınlarıdır. Kürt dilinin sesini her yerde yükselteceğiz, rengini her yere yayacağız” diye konuştu. 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı dolayısıyla Batman’da bir hafta boyunca bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01SIRRI SÜREYYA ÖNDER TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM
- 0250 TAZİYE EVİNİN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR
- 03İUP BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 04KAÇAK SİGARA OPERASYONUNDA 4 ŞÜPHELİYE ADLİ İŞLEM
- 05İLK ASFALT SERİMİ YAPILDI
- 06Ekmen, "Meyve ve sebze tüketimi lüks hale gelecek"
- 07PSİKİYATRİ HEKİMİNE BIÇAKLI SALDIRI!
- 08“BAHAR MEVSİMİ, ASTIM VE ALERJİYİ TETİKLİYOR”
- 09TPAO Batman Bölge Müdürü KARATAŞ TÜGVA Batman İcathane öğrencilerini Ağırladı
- 10GARZAN ÇAYINDA RAFTİNG HEYECANI
- 11‘ADALETİN SAĞLANMASINI TALEP EDİYORUZ’
- 1252 YILLIK HUSUMET BARIŞLA SON BULDU
- 13TÜZÜN VE BİLİR AİLESİN’DEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 14BATMAN VALİLİĞİ “İNSAN HAYATI ÖNCELİĞİMİZ”
- 15AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok