
Robotik ve kodlama eğitimi verilecek
Batman Belediyesi, Batman Valiliği ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Batman STEM ile Kalkınıyor’ projesi işbirliği protokolü Batman Belediyesi Meclis Salonunda imzalandı.
Batman Belediyesi, Kısa adı STEM olan Science (Fen), Technology (Teknoloji ), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) projesi için Batman Valiliği ve İl Mili Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı.
ROBOTİK VE KODLAMA ATÖLYELERİ KURULACAK
Sanayi ve Teknoloji alanlarında gelişen ülkelerin en çok dikkat çeken özelliği yaptıkları AR-GE (Araştırma Geliştirme) çalışmaları ve buna bağlı olarak geliştirdikleri ürünlerin sayısı ve bu ürünlerden elde ettikleri gelirin yüksek olmasından kaynaklandığını ifade eden Başkan Vekili Aksoy, STEM-Robotik ve Kodlama eğitim merkezleri sayesinde öğretmen ve öğrencilere 21. Yüzyıl becerileri kazandırılmaya çalışıldığını söyledi. Yapılan protokol kapsamında 3 lise, 3 ortaokul ve 2 ilkokul, 3 bilgi evi ile Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezinde söz konusu STEM, Robotik ve kodlama atölyeleri kurulacak.
12 YERDE KURULACAK
Robotik ve kodlama atölyeleri projesi ile Yunus Emre İlkokulu, Kültür İlkokulu, Abdülcelil Candan İmam Hatip Ortaokulu, TÜPRAŞ Ortaokulu, İMKB Belde Ortaokulu, Raman Anadolu Lisesi, Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ziya Gökalp Anadolu Lisesi, Huzur Mahallesi Ahmet Kaya Bilgi evi, Petrolkent Mahallesi Bilgi Evi, Beşevler Mahallesi Bilgi Evi, Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezinde STEM eğitimleri verilecek. İmza törenine Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Başkan Yardımcısı Adnan Yürük, Batman Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ile yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01NASIROĞLU “MERETO’YU HERKESİN GÖREBİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR”
- 02ÖZGÜRLÜK BULVARI’NDA YOL ÇİZGİ ÇALIŞMASINA BAŞLANDI
- 03TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI VE MOTOSİKLET KULLANICILARINA SIKI DENETİM
- 04MİLLETVEKİLİ RAMANLI, ANTALYA’DA TEMASLARDA BULUNDU
- 05NASIROĞLU “BATMAN’A TIP FAKÜLTESİ ŞART”
- 06TPAO İŞÇİLERİNDEN SERT TEPKİ
- 07EKMEN, “ADALETİN GÜVENİLİRLİĞİ %30’LARA DÜŞTÜ”
- 0872 BİN KİŞİYE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ
- 0914 MİLYON 744 BİN 596 MİLYON YOLCU TAŞINDI
- 10BESOB Başkanı Kaplan, “Uzun vadeli bir yapılandırma şart”
- 11BATMAN VAKFI KURULUYOR
- 12BALPINAR’DA 100 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ
- 13 “YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİ
- 14Batman Çayındaki balık ölümlerini meclis gündemine taşıdı
- 15Temizlik ekipleri sahada
Henüz Yorum yok