
Nüfus ve vatandaşlık hizmetlerinde e-Devlet uygulaması başladı
Batman İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, nüfus ve vatandaşlık hizmetlerinde de e-Devlet uygulamasının başlatıldığı bildirildi.
Nüfus ve vatandaşlık hizmetlerinde de e-Devlet uygulamasının başlatıldığı ifade edilen açıklamada, "E-devlet şifresi ile güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak https://vatandas.nvi.gov.tr/AdresBeyan/VatandasLogin ve www.türkiye.gov.tr adreslerinden nüfus kayıt örneği ve/veya yerleşim veri ve diğer adres belgesinin sorgulamasının yapılabilmesi, üretilen belgelerin fiziki veya elektronik ortamda ilgili mercilere verilebilmesi mümkün hale gelmiştir. Ayrıca e-devlet kapısı üzerinden geçici kimlik belgesi sorgulama ve doğrulama hizmeti de verilebilmektedir." denildi.
Açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi: "Yürütülen bu çalışmalar ile nüfus müdürlüklerindeki yoğunluğun azaltılması amacı ile vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak, bürokratik işlemleri azaltmak, emek ve zaman kaybını önlemek ve hizmette etkinliği arttırmak amacıyla nüfus müdürlüklerine gitmeden, e-Devlet kapısı üzerinden, e-Devlet şifreleri ile nüfus kayıt örnekleri ile yerleşim yeri ve diğer adres belgelerini sorgulayabilmek ve söz konusu belgeleri temin etmeleri mümkün hale gelmiştir. E-Devlet kapısı üzerinden alının belgeler, nüfus müdürlüklerinden alınan resmi belgeler ile aynı hukuki değere sahip olup tüm işlemlerde kabul edilmesi yasal zorunluluktur."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01NASIROĞLU “MERETO’YU HERKESİN GÖREBİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR”
- 02ÖZGÜRLÜK BULVARI’NDA YOL ÇİZGİ ÇALIŞMASINA BAŞLANDI
- 03TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI VE MOTOSİKLET KULLANICILARINA SIKI DENETİM
- 04MİLLETVEKİLİ RAMANLI, ANTALYA’DA TEMASLARDA BULUNDU
- 05NASIROĞLU “BATMAN’A TIP FAKÜLTESİ ŞART”
- 06TPAO İŞÇİLERİNDEN SERT TEPKİ
- 07EKMEN, “ADALETİN GÜVENİLİRLİĞİ %30’LARA DÜŞTÜ”
- 0872 BİN KİŞİYE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ
- 0914 MİLYON 744 BİN 596 MİLYON YOLCU TAŞINDI
- 10BESOB Başkanı Kaplan, “Uzun vadeli bir yapılandırma şart”
- 11BATMAN VAKFI KURULUYOR
- 12BALPINAR’DA 100 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ
- 13 “YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİ
- 14Batman Çayındaki balık ölümlerini meclis gündemine taşıdı
- 15Temizlik ekipleri sahada
Henüz Yorum yok