
Okul Kantincileri Sevindi
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıda, 13 Mart 2020'den bu yana kapalı olan okul kantinlerinin açılması kararı sevinçle karşılandı.
Tüm Kantin Kafeterya Büfe Çay Ocağı ve Yemekhane İşverenleri Sendikası ve Türkiye Kantinciler Federasyonu Batman İl Başkanı Mehmet Sıddık Biçim, yaptığı yazılı açıklamada, öğrencilerin kantinlerine kavuştuğunu söyledi.
“Çok bekledik, çok mutluyuz”
Kantinciler Federasyonu İl Temsilcisi Sıddık Biçim, çok mutlu olduklarını belirterek, “Öğrenciler kantinlerine kavuştu. 19 Ekim Pazartesi tarihi itibari ile kantinlerin açılabileceği yazısı geldi. İş yerlerimizi açacağımız için çok bekledik ve çok mutluyuz. Meslektaşlarımız ilk günkü aşk ve heyecanla işlerine dört elle sarılacak ve bu onlara mutluluk verecek. Gerekli bütün hijyen kuralları en ince ayrıntısına kadar itina ile yerine getirilecek. Her zamanki gibi eldiven, maske, bone ve önlükler giyilecek ve geleceğimiz olan çocuklarımıza en iyi hizmeti sunmak için işlerinin başında olacaklar.” dedi.
“Esnaf kredisine ihtiyaç var”
Kantinlerin açılmasına sevindiklerini ancak öğrenci sayısının az olması nedeniyle işletmelerin istedikleri kazancı elde edemeyeceklerini vurgulayan Biçim, şöyle devam etti:
“Öğrencilerin okula geldikleri gün sayısı, gelen öğrenci sayısı ve gördükleri ders sayısı az olduğu için kantinden bir kazanç beklemiyorlar. Yapacakları ciro harcayacakları elektriğin parasını bile karşılamaz. Bunun için pandemi süresi boyunca biriken Bağ-Kur prim borcu, vergi, kredi kartları ve çektikleri kredi borçlarını vermeleri neredeyse imkânsız gibi görünmektedir. Ev kirası, elektrik, su, doğalgaz ve mutfak masraflarını saymıyorum bile. İşte tamda bu sebepten ötürü bizim için bir esnaf kredisine ihtiyacı var.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01KENT MEZARLIĞI ÇALIŞMALARI TAM HIZ İLERLİYOR
- 02Eczacılar Odası kongreye gitti
- 03ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE VALİZİM HAZIR DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
- 04ÖZEL KURSLARDA HAKSIZ REKABET İDDİASI
- 05U14 VE U15 TAKIMLARINDAN FARKLI GALİBİYET
- 06“BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ”
- 07BATMANLILAR DİJİBOARD’DA MAÇ HEYECANI YAŞADI
- 08USTABAŞI AİLESİNDEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 09BAKAN GÖKTAŞ "55,7 MİLYON LİRALIK DOĞUM YARDIMI YAPILDI"
- 10“YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİNDE SEZON FİNALİ
- 11HOBİ BAHÇELERİNİN YIKIMI SÜRÜYOR
- 12Petrolspor’a Sağlık Desteği Yaşam Hastanesi’nden
- 13Başkan Şahin Seyyid Bilal anma programına katıldı
- 14YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 15GERCÜŞ KIRKAT MESİRE ALANI YOLU AYDINLATILDI
Henüz Yorum yok