
RAMAZAN’DA BESLENMEYE VE SOSYAL MESAFEYE DİKKAT
RAMAZAN’DA BESLENMEYE VE SOSYAL MESAFEYE DİKKAT
İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Pamukçu mesajında şöyle dedi, “Ramazan ayı başladı. Her sene olduğu gibi bereket, huzur ve sağlık getirecek bizlere. Bu ay özellikle 65 yaş üstü ve Hipertansiyon, Diabet, KOAH gibi kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın aile hekimleri ile iletişime geçip, sağlık durumunu gözden geçirdikten sonra Ramazan orucu konusundaki kararını vermesini tavsiye ediyorum.
Sosyal mesafeyi korumalı
Bunun yanında, COVID-19 mücadelemiz devam ediyor. Bugün yapılacak testlerle, 2500 testi⅜3’nü aşmış olacağız Batman'da. İlimizle beraber çevre illere de test bakma konusunda destek vermekteyiz. İlimizde vakaların lokal kalabilmesi için halkımızın desteğine ihtiyacımız var. Zorunlu haller dışında dışarı çıkılmaması uyarımız önemini koruyor. Özellikle, İftar öncesi kültürümüzün bir parçası haline gelen Ramazan çiğköftesi, tatlı ve pide alırken sosyal mesafeye dikkat edilmesi bu mücadelemiz için altın değerinde bir destek olur. Bunun yanında, İftar sonrası egzersiz ihtiyacımızı evin içerisinde yapacağımız, spor faaliyetleri ile yapmamız COVID-19 İçin normal günlere dönmemiz açısından çok önemlidir.
Bol sıvı tüketmeli
Ramazan ayı, oruç tutanlar için beslenme ve yaşam şeklinin değiştiği bir aydır. Yeterli ve dengeli beslenmenin sürdürülebilmesi için günün oruç tutulmayan bölümünde en az 2 öğünü tamamlamak ve sahur öğününü atlamamak gerekir. Sahura kalkılmaması ya da sahurda sadece su içilmesinin zararlı olduğu unutulmamalıdır. Sahurda süt, yoğurt, peynir, yumurta, tam tahıllı ekmekler gibi besinlerden oluşan hafif bir kahvaltı yapılabilir ya da çorba, zeytinyağlı yemekler, yoğurt ve salatadan oluşan bir öğün tercih edilebilir. Gün içerisinde aşırı acıkma problemi olanların midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktiren kuru fasulye, nohut, mercimek, bulgur pilavı gibi yemekleri tüketmesi aşırı yağlı, tuzlu ve ağır yemekler ile hamur işlerinden uzak durulması uygun olacaktır. Ayrıca Ramazan ayının hikmetine de uygun olarak, İftar saatlerinde yavaş yemek yeme, oruçlu olmadığımız saatlerde bol su içme ve havaların ısınma ihtimaline karşı sıcak saatlerde dışarı çıkmama konusunda hassasiyet gösterilmesini rica ediyorum.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 013 YENİ KÖRÜKLÜ OTOBÜS HİZMETE BAŞLADI
- 02PERPIRA KÖPRÜSÜ MECLİS GÜNDEMİNDE
- 03KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 04ŞÖHRET OLMAK MI, OYUNCU OLMAK MI?
- 05BATMAN-DİYARBAKIR YOLU İKİ YÖNLÜ TRAFİĞE KAPANDI
- 06BATI RAMAN’DA YANGIN VE ACİL DURUM TATBİKATI
- 07GERCÜŞ’TE FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 08SERA OSB’YE İLK TALEP 300 DÖNÜMLÜK YATIRIMLA GELDİ
- 09BATMANLI PROFESÖR PİRİNÇÇİ’YE ZİYARET
- 10MUHTAR AK'TAN YEREL ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
- 11“SU KESİNTİLERİ YAŞAM HAKKINI İHLAL EDİYOR”
- 12Batman’da ambulans uçak 19 Aylık Bebek ve 20 yaşındaki genç için havalandı
- 13VALİLİK'TEN 'SAHTE PARSEL SATIŞI' UYARISI
- 14Türkiye’de Bir İlk: Batman’da Sürücü Akademisi Hizmete Girdi
- 15YETERSİZ TEKLİFE HAYIR! SAĞLIK-SEN MEYDANLARDA
Henüz Yorum yok