
MISIR ÜRETİCİLERİ FİYATA TEPKİ GÖSTERDİ
MISIR ÜRETİCİLERİ EYLEM YAPTI
“ZİRAAT ODASI BAŞKANI NİYE ARAMIZDA YOK”

TMO’nun 2023 mısır alımında ton başına 6000 TL fiyat vermesini yetersiz bulan çiftçiler, TMO Batman Başmüdürlüğü binası önündeki tarlaya traktörlerini bıraktı.
Mağdur olduklarını belirten üreticiler, düşük fiyata tepki gösterdi. Batman’da yaklaşık 200 mısır üreticisi, tarlaya park ettikleri traktörleri önünde yaptıkları basın açıklamasıyla mısıra verilen fiyatın revize edilmesini istedi. Basın açıklamasını okuyan çiftçi Ramazan Suna, “Gönül isterdi ki bizim Ziraat Oda Başkanı Nizamettin Aydiş’te yanı başımızda olsaydı. Niye aramızda yok? Gayemiz burada provokasyon yapmak yada bir eylem planı içinde bulunmak değil. Biz devletimizi de, milletimizi de, toprağımızı ve bayrağımızı da çok seven bir milletiz” dedi.
“DEVLETİMİZE GÜVENİYORUZ”
6 bin TL’lik fiyat maliyetlerinin çok altında olduğunu dile getiren Suna, “Kar durumunu bir yana bırakalım, izim maliyetler 8 veya 8 bin 500’ün üzerinde. Biz normalde o kadar bekliyorduk. Fakat bize 6 bin TL fiyat uygun görüldü. Şimdi mazota bakınca, 3 ay içinde yüzde 120 oranında zam gelmiş. Zaten biz çiftçiler için önem arz eden 3-4 ana unsur var. Bunlar mazot, gübre, tohum ve ilaçtır. Gübrede yüzde 100, tohumda yüzde 100, ilaçta yüzde 125 artış olmuş. Aslında mısır için ton başına belirlenen fiyat 6 bin TL değil, 4 bin 800 veya 4 bin 900 TL’dir. Biz hükümetimize, devletimize güveniyoruz. Aslında Maliye Bakanlığı veya TMO tarafından sayın Cumhurbaşkanımıza yanlış veriler ya da bilgiler gitmiş olma ihtimalini düşünüyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu oran istediğimiz oranda düzeltilecektir. Umarım büyüklerimiz sesimizi duyacak ve gereğini yapacaklar” diye konuştu.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01NASIROĞLU “MERETO’YU HERKESİN GÖREBİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR”
- 02ÖZGÜRLÜK BULVARI’NDA YOL ÇİZGİ ÇALIŞMASINA BAŞLANDI
- 03TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI VE MOTOSİKLET KULLANICILARINA SIKI DENETİM
- 04MİLLETVEKİLİ RAMANLI, ANTALYA’DA TEMASLARDA BULUNDU
- 05NASIROĞLU “BATMAN’A TIP FAKÜLTESİ ŞART”
- 06TPAO İŞÇİLERİNDEN SERT TEPKİ
- 07EKMEN, “ADALETİN GÜVENİLİRLİĞİ %30’LARA DÜŞTÜ”
- 0872 BİN KİŞİYE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ
- 0914 MİLYON 744 BİN 596 MİLYON YOLCU TAŞINDI
- 10BESOB Başkanı Kaplan, “Uzun vadeli bir yapılandırma şart”
- 11BATMAN VAKFI KURULUYOR
- 12BALPINAR’DA 100 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ
- 13 “YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİ
- 14Batman Çayındaki balık ölümlerini meclis gündemine taşıdı
- 15Temizlik ekipleri sahada
1 Yorum
İlyas Ekinci
26 Agustos 2023