“Yaşam İçin Pedal Çevir” etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti

Sağlıklı yaşam ve çevre bilinci için yüzlerce bisikletli aynı hedefte buluştu

Yaşam Hastanesi tarafından geleneksel hale getirilen 4. “Yaşam İçin Pedal Çevir” bisiklet etkinliği, bu yıl da büyük bir coşku ve yoğun katılımla gerçekleştirildi.

5 Ekim Pazar günü Batman Park AVM önünde başlayan etkinliğe, her yaştan yüzlerce bisiklet sever katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan Yaşam Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hasan Çakır, bisiklet sürmenin sadece bir spor değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Bisiklet sürmek; hem kaslarımızı ve kalbimizi güçlendiriyor hem de stresimizi azaltıyor. Dahası, birlikte pedal çevirmek toplumsal dayanışmayı ve sağlıklı yaşam bilincini güçlendiriyor. Bugün burada bir araya gelişimiz, ‘hareketin sağlıkla, sağlığın da yaşamla bütünleştiğini’ hepimize yeniden hatırlatıyor.

Bisiklet, sadece bireysel sağlık için değil; çevremiz ve gelecek nesiller için de büyük bir katkıdır. Daha temiz bir hava ve trafiksiz bir şehir hayali, işte bu küçük ama anlamlı adımlarla gerçeğe dönüşür. Hepimizin pedalı, aslında daha sağlıklı bir gelecek için atılmış bir adımdır.” Şehrin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Yaşam Hastanesi önünde son buldu. Katılımcılar, burada düzenlenen kokteyl ile günü keyifle tamamladı. Etkinlikte ayrıca Batman Bisiklet Topluluğu (BATBİT) adına konuşan Oğuzhan Demirhan, bisiklet kültürünün şehirde yaygınlaşmasının önemine değindi. Etkinliğe katkılarından dolayı BATBİT’e Yaşam Hastanesi tarafından plaket takdim edildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler