GERCÜŞ'TE BADEM HASADI BAŞLADI
Batman'ın Gercüş (Kercosê) ilçesine bağlı bademleriyle meşhur ve ismini badem çiçeklerinden alan Çiçekli (Şiferê) köyünde badem hasadına başlandı.
Her sene ağustos ayının ortalarında başlayan badem hasadı, Batmanlılar tarafından eylülde de devam ettiriliyor.
Topladıkları bademleri tüccarlara sattıklarını ifade eden Çiçekli köyü sakinlerinden Mahmut Gündüz, “Her sene ağustos ayında badem toplamaya başlıyoruz. Köyümüzün bademleri meşhurdur. Badem ağaçlarının altına çadır brandalarımızı serdikten sonra uzun sopalarla bademleri ağaçlardan döküyoruz. Bademlerimizi ağaçlardan topladıktan sonra temizleyip çuvallara koyduktan sonra at ve eşeklerimize yükleyip eve götürüyoruz. Kendi evimize bir miktar badem ayırdıktan sonra gerisini köye gelen tüccarlara satıyoruz.” dedi.

Bu yıl badem veriminden memnun kaldıklarını vurgulayan bir diğer köy sakini Zekeriya Kaya, “Burası Çiçekli (Şiferê) köyü, badem toplama zamanı olduğu için bademlerimizi topluyoruz. Köyümüz ismini badem ağacından almıştır. Bahar ayında badem ağaçları çiçek açtığı için Çiçekli köyü ismini aldı. Bademlerimizi şu anda ağaçlardan topukluyoruz, ev için belli bir miktar ayırdıktan sonra geri kalanını tüccarlara satıyoruz. Bu yıl badem veriminden memnunuz. Bu sene bademin fiyatları acılı olanı toptan kilosunu 5 lira, tatlı olanı da 8 ila 10 lira arasında köye gelen tüccarlara satıyoruz. Acı bademler şifa niyetine ilaç olarak kullanılıyor.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)


Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN NEVROZU 22 MART’TA YAPILACAK
- 02HASANKEYF YOLUNA YENİ AĞAÇLAR DİKİLİYOR
- 03MEYVE FİDANI DİKİM SEZONU BAŞLADI
- 04KENT GENELİNDE İLAÇLAMA
- 05HER GÜN 2 BİN 542 KİŞİYE SICAK YEMEK
- 06BİR ÜNİTE KAN, BİRÇOK HAYAT
- 07BATMAN ENGELLİLER ADANA DEPLASMANINA HAZIRLANIYOR
- 08CANALP, KOZLUK’TA VATANDAŞLARLA İFTARDA BULUŞTU
- 09KADINLAR TEZHİP SANATINI ÖĞRENİYOR
- 10EKMEN’DEN PAHALI UÇAK BİLETLERİ İÇİN REKABET KURUMU’NA BAŞVURU
- 11BATMAN’DA TOPLU ULAŞIMA YENİ GÜÇ
- 12FİLİSTİN FİLM GÜNLERİ BATMAN’DA
- 13BATMAN GARI’NDA EĞİTİM VE TATBİKATI
- 14TÜRKAN “MECLİS KARARLARI, GAZETELERDE YAYIMLANMALI”
- 15TİCARET BORSASI’NDAN İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE DESTEK




Henüz Yorum yok