
Çocuklar Harçlıklarını Sudan Çıkarıyorlar
Bu çocuklar harçlıklarını sudan çıkarıyorlar
Batman ’da küçük yaştaki çocuklar ve gençler sıcak yaz günlerinde kaldırımlarda kurdukları küçük tezgâhlarda su satarak okul harçlıklarını çıkartmaya çalışıyorlar.
Şehir merkezindeki kalabalık caddelerde, otobüs ve minibüs duraklarında ve parklarda su satan çocuklar, günde 15-30 TL para kazanıyorlar.
Yaşıtlarının oyun oynadığı ve gün boyunca gezip dolaştığı çocuklar, sabahtan akşama kadar su satarak okul harçlıklarını çıkartıyorlar.
Harçlıklarını çıkarmak ve aile ekonomisine katkı sağlamak için su sattıklarını belirten çocuklar, bu yıl dünyada ve ülkemizde etkili olan Covid 19 salgınından dolayı işlerinin önceki senelere göre azaldığını belirttiler.
Coronavirus süreci boyunca çalışamadıklarını, sürekli evde vakit geçirmek zorunda kaldıklarını dile getiren çocuklar,yaz günlerinde evimşze katkı sağlamak için su satıyoruz.
Saat 11.00'da su satmaya başladığını belirten Çocuk, “Arada bir fırında, lokantada falan çalışıyordum. Şimdi de su satarak harçlığımı çıkarmaya çalışıyorum. Günde bazen 2 koli su satıyorum. Günde 30 lira kazanıyorum. İşlerimiz güzel millet bizden su alıyor. Allah'a çok şükür.” dedi.
Sabah saat 07.00’da uyandığını, kahvaltı yaptıktan sonra çarşıya gelip satmak için su aldığını ifade eden başka bir çocuk , “Akşama kadar su satıyorum. Akşam da eve gidiyorum. Günde 15-20 TL para kazanıyorum. Akşama kadar 2 koli su satabiliyorum. Ailem de harçlığımı çıkarmam için bana destek oluyorlar.Sabah 07.00’da kalkıyoruz, kahvaltımızı yaptıktan sonra çarşıya geliyoruz. Gidip su satın alıyoruz ve satın aldığımız suları satıyoruz. Harçlığımızı su satarak kazanıyoruz. Bu sene Coronavirus salgınından dolayı zabıtalar su satmamıza izin vermiyor. Bu sene virüsten dolayı hiç çalışamadık hep evdeydik. Biz de çalışıp harçlığımızı çıkarmak istiyoruz Evde çalışacak benden büyük abilerim olmadığı için ben çalışıyorum.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Milletvekili Nasıroğlu, “Batman büyükşehir olma yolunda ilerliyor”
- 02BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK İÇİN BULUŞTULAR
- 03Başkan Kaplan, “Sosyal konut projesinde esnafa pozitif ayrımcılık yapılmalı”
- 04İNOVATİF BÜFE VE TEMİZ TUVALET PROJESİ YAYGINLAŞIYOR
- 05MÜSİAD BATMAN’DAN DOST MECLİSİ TOPLANTISI
- 06YENİ NESİL OTOBÜS DURAKLARININ KURULUMU BAŞLADI
- 07DİCLE NEHRİ’NDE KAÇAK AVCILIĞA GEÇİT YOK
- 08BATMAN’DA “SUMUD’A SELAM, İSRAİL’E LANET” MİTİNGİ
- 09BİR ÇAĞRI, BİR SAHAYA DÖNÜŞTÜ
- 10ÖZEL İDARE PERSONELİNE 89 BİN TL PROMOSYON MÜJDESİ
- 11“İMZAM VAR” KAMPANYASI BATMAN’DA BAŞLADI
- 12BATMAN’IN SUYU TEHLİKEDE !
- 13HASANKEYF’TE SU, DOĞA SPORLARI VE TURİZM FESTİVALİ COŞKUSU
- 14EMLAK KATILIMDAN ESNAFA DESTEK
- 15YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok