
300 derece fırın sıcaklığının önünde oruç tutuyorlar
Batmanlı fırıncılar, 300 dereceyi bulan sıcaklığının önünde oruçlarını tutarak Ramazan ayını geçiriyorlar.
Bu yıl Ramazan önceki senelerin Ramazanlara göre serin bile olsa Batman'da fırıncılar, ekmek pişirdikleri ve 300 dereceyi bulan fırınların sıcağından olumsuz etkilendiklerini ancak buna rağmen oruçlarını tutmaya devam ettiklerini söyledi.
Ramazan öncesi 300 derece sıcaklık önünde çalışan fırıncılar, günde yaklaşık 5 litre su tükettiklerini ve çok zorlandıklarını ama Ramazan'da ise akşama kadar su içmeden durabildiklerini dile getirdiler.
Yıllardır fırında çalışarak geçimini sağladığını vurgulayan Halit Güneş, “Tüpraş Ekmek Fırınında çalışıyorum. Bu yıl orucumuz diğer senelere göre daha serin ve güzeldir. Oruç tutmayan herkesin oruçlarını tutmalarını istiyoruz. Bu yıl dışarısı serindir ama 300 derece sıcaklığındaki fırın önünde çalışıyoruz.
Fırın önünde oruç tutmak zordur ama Elhamdulillah orucumuzu tutup işimizi devam ediyoruz. Ramazan öncesi sabahtan akşama kadar çalışıyorduk şimdi ise saat 15.00’den iftara kadar çalışıyoruz.
Çok şükür güzel geçiyor. Her gün saat 15.00’de ekmek çıkarıyoruz. Ayrıca fırında tava, lamacun ve pide de yapıyoruz. Ramazan öncesi günde en az 5 litre su içiyordum şimdi ise Ramazan nedeniyle susuz idare ediyoruz.” dedi. Fırın içindeki aşırı sıcağa aldırış etmeden işlerini yaptıklarını dile getiren Fuat Doğan ise “Ramazan her yıl bir sonraki yıla göre daha rahattır.
Havalar serinlenmeye başlıyor. Bir önceki Ramazan zordu bu sene biraz daha rahattır. Fırın işi gerçekten zordur Ramazan ayında biraz daha zorlaşıyor. Gerçekten bu ortamda oruç tutmak her babayiğidin harcı değildir. Ramazan dolayısıyla gün içinde fazla çalışmıyoruz.
Normal günlerde sabah saat 07.00’da başlıyoruz akşam 20.00’a kadar Ramazan ayında saat 14.00 gibi başlıyoruz akşam saat 19.30’a kadar. 4-5 saatlik bir zaman diliminde çalışıyoruz. Çalıştığımızda da Allah-u Teâlâ sabır veriyor. Gerçekten Allah’ın (celle celaluhu) yardımını kendi gözlerimizle görüyoruz.
Dışarısının sıcaklığı ne kadardır tam bilmiyorum ama fırının içi onun iki katıdır. Ocağın sıcaklığı 350 derece bazen 400 derece sıcaklığa çıkıyor. Tabi ocak sıcaklığı fırının içinde yansıyor.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01İLUH DERESİ’NDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
- 02SUÇ ORANLARI DÜŞTÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE SÜRÜYOR
- 03YAZ OKULLARI BİTTİ, GELSİN KIŞ OKULLARI
- 04BALIK AVCILIĞINA SIKI DENETİM
- 05BATSO’DAN RECEBANLILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 06KUVEYT TÜRK’TEN BESO’YA ANLAŞMA ZİYARETİ
- 07HASANKEYF’TE DEPREM TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08“SASON BALI İLE GURUR DUYUYORUZ”
- 09SGK’DAN ÜST ÜSTE ZİRVE BAŞARISI
- 105375 PAKET SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
- 11BATMAN’DA 3 BİN YILLIK SIR GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
- 12MİNİK ÖĞRENCİLERE VALİ’DEN SÜRPRİZ HEDİYE
- 13“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN EN BÜYÜK KALKAN AİLEDİR”
- 14PETROLSPOR'DA LİDERLİK KEYFİ 2-0
- 15NASIROĞLU “KAOS VE RANT ANLAYIŞINA PRİM YOK”
Henüz Yorum yok