
Büyük zaferin 101. yılı
Batman Valisi Ekrem Canalp, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajı yayımladı.
Vali Canalp kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bugün, aziz milletimizin Kurtuluş Savaşı’nı başarıyla neticelendirerek Cumhuriyetimizin kuruluşunun müjdelendiği Büyük Zaferin 101’inci yıldönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti, ebediyete kadar hür ve bağımsız yaşama onuruna kavuşmuştur.
30 Ağustos, Milletimizin hiçbir zillet ve esareti kabul etmeyeceğini; istiklal ve istikbali için tek vücut mücadele edeceğini; birlik, beraberlik ve iman gücüyle aşamayacağı engel olmadığını tüm cihana güçlü bir şekilde haykırdığı günün adıdır. Aziz Milletimiz bu şanlı zafer ile kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiştir.
Büyük ve mutlak bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı; milletimizin hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmasının yanında en zor zamanlarında bile tüm dünyaya vatanseverliğin eşsiz örneklerini göstererek bağımsız yaşamak isteyen birçok millete de ilham kaynağı olmasıyla tarihin altın sayfalarındaki yerini almıştır.
Varlığını ve gücünü birlik, beraberlik ve kardeşliğinden alan milletimizin, tarih boyunca yüce değerler etrafında oluşturduğu bu kenetlenmenin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız her türlü badireyi aşmamızı sağlayacağına yürekten inanıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, bu topraklar için kanları ve canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Batmanlı hemşehilerimizin ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01
- 02VALİ CANALP’TAN KAÇAK YAPILAŞMAYA KARŞI SERT UYARI
- 03BAKAN MEMİŞOĞLU’NA SAĞLIK YATIRIMI ZİYARETİ
- 04SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI ARIKAN BATMAN’A GELİYOR
- 05YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 0651 BİN AİLEYE ZİYARET GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 07KEMAL TAPAN HAYATA VEDA ETTİ
- 08“Batman’da doğa için umut büyüyor”
- 09Türkiye’nin Gençlik Çalıştayı Hasankeyf’te Başladı
- 10DEVA'DAN İŞE ALIMLARDA ŞEFAFLIK VE AMATEM TALEBİ
- 11Başkan Çiftçi’den TEKSİAD’a Ziyaret
- 12“KAPI KULU DEĞİL, EMEKÇİYİZ”
- 13ENGELLİ ARAÇLARINA ÜCRETSİZ BAKIM
- 14ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANI ÜRKEMEZ’İ KABUL ETTİ
- 153 MAHALLENİN İÇME SUYU HATTI YENİLENDİ
Henüz Yorum yok