
Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, sigara kullanma yaşının küçük yaşlara kadar düştüğünü ve bu nedenle sigara ile mücadelenin çok yönlü olarak sürdürülmesi gerektiğini söyledi.
Sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz sağlık hizmeti verilmesinin önemli olduğunu belirten Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, sigara kullanma yaşının küçük yaşlara kadar düştüğünü ve bu nedenle sigara ile mücadelenin çok yönlü olarak sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.
Sigarayı bırakma tedavisi alan hastalar, sayıları 300 bini geçmemek şartıyla ve herhangi bir sosyal güvenceleri olup olmadığına bakılmaksızın Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilecek olan ilaçlardan ücretsiz faydalanabilecek.
Konuya ilişkin İLKHA'ya açıklama yapan Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz sağlık hizmetinin verilmesinin önem arz ettiğini söyleyerek, sigara içenlerin bu zararlı alışkanlıktan kurtulmaları için sağlık kuruluşlarına müracaat etmelerini istedi.
Yalçın, "Sigara içeriğinde birçok zararlı kimyasal madde bulunan, yüksek oranda nikotin içerdiği için insanlarda psikolojik ve fiziksel bağımlılık oluşturan, dünyada ve ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunudur." dedi.
"Her yıl 6 milyon kişi sigaradan hayatını kaybediyor"
Dünyada her yıl 6 milyon kişinin sigara sebebiyle hayatını kaybettiğini vurgulayan Yalçın, "Sigara kullanımı; kalp ve damar hastalıkları, akciğer rahatsızlıkları, damarlarda tıkanma ve buna bağlı felç, midede gastrit, ülser ve mide kanseri, ciltte sararma, kırışıklık, cilt kanseri, ağız kokusu ve dişlerde sararma, gebelikte erken doğuma ve buna bağlı olarak çeşitli gelişim bozukluklarına, doğum sonrası ise sütün kesilmesi gibi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir." ifadelerini kullandı.
“Sigara kullanma yaşı küçük yaşlara kadar düşmüş durumda”
Sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz sağlık hizmeti verilmesinin önemli bir karar olduğunu aktaran Yalçın, "Son zamanlarda sigara kullanma yaşının küçük yaşlara kadar düştüğü gözlenmekte, bu nedenle sigara ile mücadelenin çok yönlü olarak sürdürülmesi gerekmektedir. Bu kapsamda resmi gazetede yayımlanan düzenlemeyle, 'Sigara Bırakma Tedavisi' gören hastalar, sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın Sağlık Bakanlığınca temin edilecek ve sağlık kuruluşlarında dağıtımı yapılacak ilaçlardan ücretsiz olarak yararlanacaktır. Sigara kullanan vatandaşlarımıza, bu zararlı alışkanlıktan kurtulmak için, ilgili sağlık kuruluşlarına müracaat etmelerini tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN GİRİŞİNE YENİ BİR PETROL ANITI
- 02GÜLTEPE ADEM, HİZMETE AÇILDI
- 03 BATMAN ÜRETİM VE LOJİSTİK ÜSSÜ OLACAK
- 04Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesinden eğitime katkı
- 05“TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE, EKONOMİK BÜYÜMENİN ÖNÜNÜ AÇACAK”
- 06Başkan Durmaz’dan ‘Engelliler Haftası’ mesajı
- 07“KARDEŞLİĞİN HARCINA DÖKÜLEN HER EMEK TAKDİR EDİLİR”
- 08REKTÖR DEMİR , HEDEFLERİNİ VE PROJELERİNİ ANLATTI
- 09İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
- 10TEKİK, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
- 11EĞİTİM SEN, “ÜZÜNTÜ VE ÖFKE İÇERİSİNDEYİZ”
- 12UYUŞTURUCU TİCARETİNE DARBE
- 13VALİ CANALP, ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI
- 14İL EŞ BAŞKANI TEKİK, HAYATINI KAYBETTİ
- 15DÜNYA HASTANESİ, YATIRIM PROJELERİNİ ANLATTI
Henüz Yorum yok