
Vali Deniz Suriyeli Öğrencileri Ziyaret Etti
Vali Ahmet Deniz, eşi Olcay Deniz ile birlikte Suriye Dost Okulunda eğitim gören Suriyeli öğrencileri ziyaret ederek, öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı.
Vali Ahmet Deniz, eşi Olcay Deniz ile birlikte Suriye Dost Okulunda eğitim gören Suriyeli öğrencileri ziyaret ederek, öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı.
Okul bahçesinde İl Göç İdaresi Müdür Vekili Abdulvahap Asma ve okul idarecileri tarafından karşılanan Vali Deniz ve eşi Olcay Deniz, okulda incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Okulun sınıflarını tek tek gezerek, öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Deniz ve eşi Olcay Deniz, öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı.
Yaklaşık 540 öğrencinin eğitim gördüğü okulda 45 tane öğretmenin görev yaptığını belirten yetkililer, öğrenci sayısının her gün arttığını ifade ettiler.
Burada bir açıklama yapan Vali Deniz, ilimiz sınırları içerisinde yaklaşık 20 bin Suriyeli vatandaşın yaşadığını belirterek, ilimiz genelinde 2016-2017 eğitim öğretim yılında 1900 civarında Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti.
Mevcut öğrenci sayısını artırmak için çalışmaların yürütüldüğünü belirten Vali Deniz, “Okul çağında olan her Suriyeli çocuğumuzun okula gitmesini istiyoruz. Onlar bizim çocuklarımız ve bizim misafirimiz. Bizim için önemli olan çocukların yüzünün gülmesidir. Türkiye, Suriye’den gelen misafirlerimize kucak açarak, insanlığın ölmediğini bütün dünyaya haykırıyor. Biz millet olarak örf ve adetlerimizde olan kucaklaşmayı kendimize ilke edinmişiz. Merhametin olmadığı yerde medeniyet olmaz. Bizim medeniyetimizde, merhamet, kucaklaşma, sevgi ve kardeşlik var. Suriyeli çocukların eğitimi için her türlü imkanı seferber ediyoruz.” diye konuştu.
Ziyaret ve incelemenin ardından Vali Deniz ve eşi Olcay Deniz okuldan ayrıldılar.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“5 İlçede 5 Konser” Etkinliği Beşiri’de Devam Ediyor
- 02BATMAN'DA KIRTASİYE DENETİMİ YAPILDI: VATANDAŞIN YANINDAYIZ
- 03DEM Parti İl Eş Başkanlarından Vali Canalp’e tepki
- 04VALİ CANALP: AĞAÇLAR KESİLMEDİ KÖKÜYLE NAKLEDİLDİ
- 05ŞANSİ, İL GENEL MECLİS ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ
- 06Batman Belediyesi’nden taziye evlerine büyük destek
- 07Ramanlı, Irak Kürdistan Bölgesi’nde bir dizi temasta bulundu
- 08ARICILARA BUHARLAŞTIRMA CİHAZI DESTEĞİ
- 09EKMEN’DEN BALIK ÖLÜMLERİ İÇİN SORU ÖNERGESİ
- 10Turist Kafileleri Mor Kuryakos Manastırına akın etti
- 11“BATMAN İÇİN TIP FAKÜLTESİ İHTİYAÇTIR”
- 12116 TON ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI
- 13BESOB BAŞKANI KAPLAN "VERGİ VE SGK BORÇLARI YAPILANDIRMALI"
- 14VALİ CANALP "HARBİ ÇEVRECİ LAZIM"
- 15TEKNOKENT YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok