
"Kaçak elektrik kontrolü bağımsız kurumlar gözetiminde yapılmalıdır"
Son zamanlarda basına yansıyan "kaçak elektrik cezalarıyla" ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, haksızlığın önüne geçilip, mağduriyetlerin yaşanmaması için elektrik sayaçlarının kaçak kontrolünün bağımsız kurumlar gözetiminde yapılması gerektiğini söyledi.
"DEDAŞ elektrik dağıtım şirketi, kaçak elektrik kullandığını iddia ettiği şahıslarla ilgili tespiti kendi kurum elemanları vasıtasıyla yapıyor" diyen Şahin, kurumun, bu iddialar üzerinden abonelere ceza kestiğini söyledi.
Şahin, "DEDAŞ personelinin tarafsızlığı maalesef sorgulanıyor ve bu yüzden sıkıntılar kaçınılmaz oluyor. Bundan dolayı kaçak elektrik tespitinin bağımsız uzmanların gözetiminde yapılması gerektiğine inanıyoruz." dedi.
Halktan haksız ve usulsüz kazanç sağlanmaması için elektrik dağıtım şirketleri elemanlarının "kaçak" kontrolünü tek başına değil, tarafsız resmi makamların gözetiminde yapması gerektiğini ifade eden Şahin, "Bölgede elektrik ve sayaç kontrol işinin özel şirketlere devrinden sonra kaçak elektrik kullanımının önüne büyük oranda geçilmiş oldu. Ancak halkımızdan çok ciddi iddialar geliyor. Haksız yere mağduriyetlerin yaşatıldığına dair şikâyetler var. Özellikle sayaç okuma işini yapan elemanların firmalarının lehine haksızlıklar yaptıkları yönünde ciddi iddialar var. Bu anlamda halkımızdan bize kaçak kullanmadıkları halde kendilerine büyük oranda ceza kesildiği ifade ediliyor." İfadelerini kullandı.
Haksızlığın önüne geçilebilmesi için yetkililere çağrıda bulunan Şahin, "Böyle olunca haliyle aklımıza şu geliyor; acaba bu elemanlar çalıştıkları firmayı kâra geçirmek ve bunun karşılığında prim almak için böyle bir haksızlığa başvuruyorlar mı, böyle bir şeye teşebbüs ediyorlar mı? Bu konuda bizim çağrımız ve önerimiz; elektrik sayaç kontrolünün bağımsız kurumlar denetiminde yapılmasıdır. Belki bu şekilde daha adil olur. Hatta cezaların dahi yine bu bağımsız kurumların denetiminde kesilmesi gerekir." diye konuştu.
"Vatandaşımız mağdur olmasın, haksızlığa uğramasınlar"
Sayaç kontrollerinde herhangi bir usul ve kaidenin olmadığını belirten Şahin, sayaçların firma elemanları tarafından söküldüğünü ve gerek görülürse götürüldüğünü söyledi. Şahin, konuşmasını şöyle sonlandırdı:
"Sayaç kontrollerinde firmanın kendi elemanları sayaçları söküyor, kontrolünü yapıyor, Kaçak kullandığına dair kanaat belirtiyor hatta kendisi ceza kesiyor. Bu adil değildir. Eğer abone kaçak kullanmamışsa bunu nasıl ispatlayacak? Bunu firmaya veya bağımsız kurumlara nasıl iletecek? Bu durumda vatandaş tamamen mağdur oluyor, kendisine haksız cezalar kesiliyor."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01SİLAHLI SALDIR: 4 ÖLÜ
- 02BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KURSLAR
- 03KÜÇÜKLER MASA TENİSİNDEN BÜYÜK BAŞARI: BATMAN’IN GURURU
- 04KENT MEZARLIĞI ÇALIŞMALARI TAM HIZ İLERLİYOR
- 05Eczacılar Odası kongreye gitti
- 06ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE VALİZİM HAZIR DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
- 07ÖZEL KURSLARDA HAKSIZ REKABET İDDİASI
- 08U14 VE U15 TAKIMLARINDAN FARKLI GALİBİYET
- 09“BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ”
- 10BATMANLILAR DİJİBOARD’DA MAÇ HEYECANI YAŞADI
- 11USTABAŞI AİLESİNDEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 12BAKAN GÖKTAŞ "55,7 MİLYON LİRALIK DOĞUM YARDIMI YAPILDI"
- 13“YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİNDE SEZON FİNALİ
- 14HOBİ BAHÇELERİNİN YIKIMI SÜRÜYOR
- 15Petrolspor’a Sağlık Desteği Yaşam Hastanesi’nden
Henüz Yorum yok