
“Üniversitenin ödenekleri usulsüz harcandı”
“Üniversitenin ödenekleri usulsüz harcandı”
DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Batman Üniversitesi’nin 2023 Sayıştay denetim raporunda Erasmus programı için ayrılan ödeneğin kurallara aykırı şekilde harcanmasını Meclis gündemine taşıdı.

Milletvekili Oduncu, “Sayıştayın bulgusuna göre 2023 yılı içerisinde 2017, 2019, 2020 ve 2022 bütçelerinden aktarma yapılarak Erasmus kapsamında yurt dışı ve yurt içi seyahat ve etkinlikler için 7 bin 079,27 euro ve mobilya takımı alımı için 4 bin 350,86 euro olmak üzere toplamda 11 bin 430,13 euronun kurumsal destek hibesinden ödendi. Raporda, bu harcamaların Erasmus kapsamında öğrenci ve personel hareketliliğini artırmaya katkı sağlamayacağı değerlendirmesi yapıldı” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle Meclis’e soru önergesi veren milletvekili Oduncu, benzer usulsüzlüklerin yaşanmaması için bakanlık tarafından alınacak önlemlerin neler olduğunu sordu. Oduncu, Bakan Tekin’den şu soruların yanıtını istedi: “Batman Üniversitesi’nin Erasmus programı için yaptığı harcamaların belirlenen kurallara aykırı olmasıyla ilgili olarak benzer usulsüzlüklerin yaşanmaması için bakanlık tarafından alınacak önlemler nelerdir? Erasmus programı için ayrılan fonların, aykırı bir şekilde kullanıldığına dair yapılan tespitlere ilişkin idarenin savunduğu ölçülülük ve orantılılık ilkesi ne şekilde uygulanmıştır? Sayıştay raporunda belirlenen kurumsal hibe tutarının aşılmasıyla ilgili bakanlık ne tür yaptırımlar veya düzenlemeler öngörmektedir? Üniversite taşınmazlarının kullanım şekilleri ile kayıtlar arasındaki uyumsuzlukla ilgili bir denetim yapılacak mıdır? Bu konuda ne gibi önlemler alınacaktır?”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01İLUH DERESİ’NDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
- 02SUÇ ORANLARI DÜŞTÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE SÜRÜYOR
- 03YAZ OKULLARI BİTTİ, GELSİN KIŞ OKULLARI
- 04BALIK AVCILIĞINA SIKI DENETİM
- 05BATSO’DAN RECEBANLILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 06KUVEYT TÜRK’TEN BESO’YA ANLAŞMA ZİYARETİ
- 07HASANKEYF’TE DEPREM TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08“SASON BALI İLE GURUR DUYUYORUZ”
- 09SGK’DAN ÜST ÜSTE ZİRVE BAŞARISI
- 105375 PAKET SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
- 11BATMAN’DA 3 BİN YILLIK SIR GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
- 12MİNİK ÖĞRENCİLERE VALİ’DEN SÜRPRİZ HEDİYE
- 13“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN EN BÜYÜK KALKAN AİLEDİR”
- 14PETROLSPOR'DA LİDERLİK KEYFİ 2-0
- 15NASIROĞLU “KAOS VE RANT ANLAYIŞINA PRİM YOK”
Henüz Yorum yok