Elektrik kesintileri nedeniyle çiftçinin ekinleri kurudu
BATMAN /2016-07-22 12:27:25
Batman merkeze bağlı Yeniköy (Sêgırka) köyü sakinleri, yıllarca tarım ve seracılıkla geçimlerini sağlıyor. Köylüler Mart ayı sonunda seralarına salatalık ektiler ancak köyde elektriklerin kesilmesinden dolayı susuz kalan ekinleri kurudu.
Yaklaşık 300 hanesi olan ve 4 bin civarı nüfusa sahip köyün sakinleri, geçimlerini tarım ve kısmen hayvancılıkla sağlıyor. Seracılık yapan kimi köy sakinleri, 2 ay daha verim almayı bekledikleri salatalıklarının köye elektrik verilmediği için susuzluktan kuruduğunu belirttiler.
Seracılık işi yapan köylülerden Eyüp Tekin, "Mart ayı sonu itibarıyla serada salatalık ekimine başladık. Bir kaç gün öncesine kadar da yetiştirdiğimiz salatalıkları satıyorduk. Normalde en az 2 ay daha bu salatalıklardan verim alacaktık. Ancak köyümüzün elektriğini kestiklerinden dolayı geneli kurudu. Su dinamomuz elektrikle çalışıyordu. İki günde bir salatalıklarımızı suluyorduk. Elektrikli dinamo takanların ekinleri kurudu. Günlerce susuz kaldıklarından dolayı benimde seramda bulunan salatalıklarım kurudu. Üç günde bir yaklaşık 20 çuval salatalık toplayıp satıyorduk. Ancak tüm ekinlerim kurudu." dedi.
Seçim öncesi vekillerin her türlü vaatte bulunduklarını ifade eden Tekin, "Bir yetkilinin bizlere yardımcı olmasını istiyoruz. Seçimler öncesi milletvekillerimiz her gün gelip oy istiyorlar. Türlü türlü vaatler veriyorlar. Ama seçim sonrası başımız sıkıştığında hiçbir milletvekilinin desteğini görmüyoruz. Yeniköy ve Zorköy 600 hanedir. Yaklaşık bin 500 seçmeni var. Bir seçilmiş gelip de durumumuzu sormuyor. Seçilmişlerin durumu zor günde beli oluyor. Bu köyler sahipsiz, sahip çıkan yok." Diyerek sitemde bulundu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Camiye giderken araba çarpan kişi hayatını kaybetti
- 02BATMAN’DA TARIMSAL ÜRETİM GÜÇLENİYOR: DENETİMLER SIKI, YATIRIMLAR ARTIYOR
- 03“Esnafın Yanında Olan Bir Oda Anlayışını İnşa Ettik”
- 04BELEDİYEDEN 100 ÇİFTE ÇEYİZ DESTEĞİ
- 05AFAD’DAN VALİ CANALP’A KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ ZİYARETİ
- 06Petrolspor’dan deplasmanda altın değerinde galibiyet
- 07“KHK ve Kayyım uygulamaları toplumsal barışı zedeliyor”
- 08ÇİFTÇİ “GENÇLERİMİZİ MESLEKSİZLİĞE TESLİM ETMEYELİM”
- 096 BİN 300 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
- 10BESO BAŞKAN ADAYI UYANIK, PROJELERİNİ BASINLA PAYLAŞTI
- 11BATMAN’DA EKONOMİDE VİTES YÜKSELTTİ
- 12ÇİÇEK’TEN PETROL-İŞ’E ZİYARET
- 13PWK YÖNETİMİNDEN YEREL DERNEKLERE ZİYARET
- 14Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin ikinci etabı için çalışmalar başladı
- 15Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Batman’a geliyor




Henüz Yorum yok