
Duvarları çatlayan okul velileri endişelendiriyor
Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Çevrimova (Barisil) köyünde 200 öğrencisi bulunan Çevrimova Ortaokulu yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.
Duvarında büyük çapta çatlaklar oluşan 2 katlı okulda eğitim faaliyetleri sürdürülmeye devam ederken, veliler duruma tepki gösterdi.
Çocuklarının can güvenliğinden endişe ettiklerini belirten veliler, yetkililere seslenerek, olası bir faciaya neden olmadan gereğinin yapılmasını istediler. Ayrıca veliler, okulun duvarındaki çatlakların alçıyla doldurulup, üzerinin boyandığını ileri sürdüler.
Köy muhtarı Sait Doğru, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin hâlâ devam ettiği okulun yaklaşık 40 yıllık olduğunu söyledi.
Neredeyse okulun her tarafında çatlak bulunmasının öğrenciler için tehlike oluşturduğunu dile getiren Doğru, "Bu okul 80'li yıllarda yapıldı. Burada 200-250 öğrenci okuyor. Okulumuz hep dökük, çatlaktır. Biz bir okul istiyoruz. Öğrencilerimizi nereye göndereceğiz? Allah korusun ufak bir sarsıntıda bu gider. Bu çocukların hakkını kim verecek? Sadece bir ortaokul binası istiyoruz. Bina yıkılmadan buna el atmalarını istiyoruz." dedi.
"Okul yıkılırsa hesabını kim verecek?"
Duruma tepki gösteren velilerden Mehmet Ali Doğru ise "Benim çocuğum bu okulda okuyor. Okul yıkılma tehlikesi yaşıyor. Allah göstermesin, bu okul ufak bir sarsıntıda yıkılırsa bunun hesabını kim verecek? Yetkililerden ricamız bu okulun yıkılıp, yerine yeni bir okul yapılmasıdır. Okulumuzun her tarafı çatlaktır, her an yıkılabilir. Soğutma sistemi olmadığından dolayı yazın okulumuz çok sıcak, kışın da ısıtma sistemi yok. Odun ve kömürle ısıtıyorlar. Bu zamanda böylesi durum olacak iş değildir. Tek isteğimiz yeni okul yapılmasıdır." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01SİLAHLI SALDIR: 4 ÖLÜ
- 02BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KURSLAR
- 03KÜÇÜKLER MASA TENİSİNDEN BÜYÜK BAŞARI: BATMAN’IN GURURU
- 04KENT MEZARLIĞI ÇALIŞMALARI TAM HIZ İLERLİYOR
- 05Eczacılar Odası kongreye gitti
- 06ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE VALİZİM HAZIR DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
- 07ÖZEL KURSLARDA HAKSIZ REKABET İDDİASI
- 08U14 VE U15 TAKIMLARINDAN FARKLI GALİBİYET
- 09“BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ”
- 10BATMANLILAR DİJİBOARD’DA MAÇ HEYECANI YAŞADI
- 11USTABAŞI AİLESİNDEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 12BAKAN GÖKTAŞ "55,7 MİLYON LİRALIK DOĞUM YARDIMI YAPILDI"
- 13“YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİNDE SEZON FİNALİ
- 14HOBİ BAHÇELERİNİN YIKIMI SÜRÜYOR
- 15Petrolspor’a Sağlık Desteği Yaşam Hastanesi’nden
Henüz Yorum yok