
AMELİYATSIZ BEL VE BOYUN FITIĞI TEDAVİSİ
RADYOFREKANS YÖNTEMİ İLE AMELİYATSIZ BEL VE BOYUN FITIĞI TEDAVİSİ
Batman Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapılan ameliyatsız bel ve boyun fıtığı tedavisi ilgi görüyor. Alınan başarılı sonuçlar hastaların yüzünü güldürüyor.

Algoloji Uzmanı Dr. Havva Meltem Mutlucan, “Bel fıtığının cerrahi dışı tedavisinde en sık uygulanan yöntem radyofrekans tedavisi. Ağrı konusunda bize en çok gelen hasta grubumuz bel, boyun ağrısı yaşayan hastalar, baş ağrıları, sırt ağrıları, eklem diz kireçlenmelerine bağlı ağrıları olan ve şiddetli ağrıları nedeniyle kanser hastaları. Bununla beraber sebebi belli olmayan ağrı hastalarını da yine tedavi ediyoruz.” dedi.
Gerçekleştirdiği tedavinin ağrılar için kesin çözüm olduğunu kaydeden Dr. Mutlucan, “Tedavi yöntemlerimizi ilaç tedavisi ve girişimsel tedavi olarak 2’ye ayırabiliriz. İlaç tedavisi ile kontrol altına alınamayan ağrıları cesitli girisimsel yöntemlerle tedavi etmeye calisiyoruz” şeklinde konuştu.
Ağrı tedavisinde en çok kullandıkları yöntemlerden birinin radyofrekans yöntemi olduğunu kaydeden Mutlucan, “En çok kullandığımız girişimsel yöntemlerden bir tanesi radyofrekans tedavisi çünkü bize başvuran hastaların çoğunda bel fıtığı ve boyun fıtığı gibi hastalıklar olduğu için kullandığımız radyofrekans yöntemi de bu rahatsızlıkların tedavisindeki en uygun yöntem. Bu tedavi yöntemi, yaklaşık yarim saat ila 1 saat arasinda süren ve ameliyathanede uyguladığımız bir işlemin ardından hastayı 1 saat gözleyip ardından taburcu ettiğimiz hastanın konforunu arttıran ve işlem sonrasında hastayı rahatlatan bir yöntem. Hasta çok şiddetli ağrılarla kıvranırken bize gelip daha sonra rahatlayarak buradan çıkmakta” ifadelerini kullandı. Bu girişimsel tedaviler ayrıca kanser hastaları için de kullanılmakta.
Kanser hastalarının yaşadığı ağrıları azaltmada bu tedavinin önemli bir rolü olduğunu ifade eden Dr.Mutlucan, “Öncelikle kanser hastalarımızda medikal tedavi yani ilaç tedavisi uygulamaktayız. İlaç tedavisi olarak da basamak tedavisi uygulanmaktadır. Ilaclarla kontrol altına alınamayan ya da ilaçları yan etkileri nedeniyle kullanamayan hastalar için girişimsel yöntemleri de kombine etmekteyiz.” dedi
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“Batman’da doğa için umut büyüyor”
- 02Türkiye’nin Gençlik Çalıştayı Hasankeyf’te Başladı
- 03DEVA'DAN İŞE ALIMLARDA ŞEFAFLIK VE AMATEM TALEBİ
- 04Başkan Çiftçi’den TEKSİAD’a Ziyaret
- 05“KAPI KULU DEĞİL, EMEKÇİYİZ”
- 06ENGELLİ ARAÇLARINA ÜCRETSİZ BAKIM
- 07ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANI ÜRKEMEZ’İ KABUL ETTİ
- 083 MAHALLENİN İÇME SUYU HATTI YENİLENDİ
- 09BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN UYUŞTURUCU OLAYINA TEPKİ
- 10YAZ KONSERLERİ PETROLKENT’TE DEVAM ETTİ
- 11SANAYİCİLERİN ARSA TALEPLERİ MASAYA YATIRILDI
- 12Petrolspor Futbol Takımı Elemeleri Coşkulu Geçti
- 133 YENİ KÖRÜKLÜ OTOBÜS HİZMETE BAŞLADI
- 14PERPIRA KÖPRÜSÜ MECLİS GÜNDEMİNDE
- 15KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok