
Batman Üniversitesinde Covid-19 Mesaisi
Batman Üniversitesinde Covid-19 Mesaisi
Batman Üniversitesi Covid-19 testleri için hazırlanıyor.
Batman Üniversitesi Merkezi Laboratuvar Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜMER) Koronavirüs–Covid-19 testlerinin yapılabilmesi için gerekli olan Real-Time PCR cihazının alınması hususunda çalışmaları başlattı.
Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkarak pandemi haline gelen korona virüsünün Türkiye’de de yayılmasının ardından bulaşının önlenmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından birçok kentte başlatılan test çalışmaları aralıksız sürmektedir.
BÜMER Müdür Yardımcısı Öğretim Üyesi Dr. Oğuzhan Özdemir, yaptığı açıklamada laboratuvar bünyesinde bir adet PCR cihazlarının olduğunu, bunun Real-Time PCR cihazı ile desteklenmesi ile birlikte Sağlık Bakanlığı’nın da onayıyla Batman Üniversitesi’nde de koronavirüs testlerinin yapılabileceğini söyledi. Laboratuvarın 13 alt birimden oluştuğunu vurgulayan Özdemir, “Bunlardan birisi de Yaşam Bilimleri alt biriminde bulunan Moleküler Biyoloji Laboratuvarımızdır. Bu laboratuvarımız moleküler ve genetik alanda akademik çalışmaların yürütülmesi için kuruldu. Laboratuvarımız da bir adet PCR cihazı mevcuttur. Ancak Covid-19 analizlerinin yapılabilmesi için bir adet Real-Time PCR cihazına ihtiyacımız vardır.” dedi.
Real-Time PCR cihazının alımı için çalışma başlatıldı
Cihazın satın alınması için çalışma başlattıklarını belirten Özdemir, şunları söyledi: “Bu cihazın alınması için Üniversitemiz Rektörlüğü gerekli işlemleri başlattı. İhtiyaç olması durumunda, gerekli biyogüvenlik önlemlerinin alınması ve Sağlık Bakanlığının onayı doğrultusunda yeni tip koronavirüs (Covid-19) analizinin BÜMER bünyesinde Moleküler Biyoloji Analiz Laboratuvarında yapılması mümkün olacaktır. Bu konuda Sağlık Bakanlığına gerekli desteği vermeye hazırız.
Bilindiği gibi yeni tip koronavirüs (Covid-19) analizi ne kadar fazla yapılırsa o kadar fazla sayıda vaka teşhisi sağlanır. Böylece hasta bireyler toplumdan izole edilip hastalığın yayılmasının önüne geçilmiş olur.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01HÜDA PAR Heyeti Kürdistan Bölgesinde temaslarda bulundu
- 02TAŞ “BU SEKTÖRDE YILDIZLAR KAZANIYOR, EMEKÇİLER SÜRÜNÜYOR”
- 03BELEDİYEDEN TEKSTİL ATIKLARINA YÖNELİK DENETİM
- 04Doğru teşhis Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde konuldu
- 05BATMAN’DA TÜTÜNLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI
- 06HASANKEYF KALESİ GECE DE ZİYARETE AÇILDI
- 07HEDEF 3’TE 3!
- 08ZABITA HAFTASI KUTLANDI
- 09HASANKEYF’TE TURİZM ÇALIŞANLARINA EĞİTİM DESTEĞİ
- 10BESO’DAN MÜSİAD’A ZİYARET
- 11MİLLETVEKİLİ RAMANLI, “PKK SİLAH BIRAKMASA DA KÜRTLERİN HAKLARI TANINMALI”
- 12OSB YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 13YILMAZ “AMACIMIZ; DÜZGÜN YOLDA İLERLEYİP İKTİDARA GELMEKTİR”
- 14VALİ CANALP’A MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI ZİYARETİ
- 15“5 İlçede 5 Konser” Etkinliği Beşiri’de Devam Ediyor
Henüz Yorum yok