
Esnaftan elektrik kesintisine tepki
Batman’ın Meydan Mahallesi 1108 Sokaktaki Telefoncular Çarşısı esnafı, hemen hemen her gün yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösterdi.
Sürekli yaşanan elektrik kesintilerinin kendilerini zor durumda bıraktığını söyleyen esnaf, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) yetkililerine seslenerek, sorunun giderilmesini talep ettiler.
Kesintilere tepki gösteren esnaflardan Arif Saydam, "Bizler esnafız, zaten iş yok, işlerimiz durma noktasındadır. Elektrikler de gidince kökünden işler bitiyor. Elektriğimiz günde 3-4 saat gidiyor. Elektrik bazen akşam geç saatlere kadar gelmiyor. Bazı esnaf bu yüzden kepenkleri bile kapatamıyor. Biz bunun bu şekilde olmasını istemiyoruz. Batman’da çoğu yerin elektriğini yerin altına koymuşlar, bir burası kaldı. Bunun burada da yapılmasını istiyoruz. İkide bir elektriğin gitmesi esnafı bayağı mağdur ediyor. Arıyoruz gelmiyorlar. Elektrik olmayınca buraya kimse uğramıyor. Yetkililerden buna bir çare bulmalarını istiyoruz. Bir daha kesintiler olmasın." dedi.
"Artık buna bir çare bulunmasını istiyoruz"
Elektrik kesintilerinin kendilerini mağdur ettiğine işaret eden bir diğer esnaf Mazhar Taşkıran, "10 gündür elektrik kesintisi devamlı oluyor. Elektrikler sabah 08.00’de gidiyor, 12.00’da geliyor, 12.00’dan sonra yine gidiyor saat 16.00’a kadar. Esnafız ve hepimiz perişan oluyoruz. Artık buna bir çare bulunmasını istiyoruz. Buraya geliyorlar ama doğru dürüst bir şey yapmıyorlar. Elektriğimizin gitmesini istemiyoruz. Elektrikleri yeraltına koysalar mükemmel olur. Her yeri yaptılar, bizim sokağımız kaldı. Çok mağduruz. Elektrik kesintileri yüzünden müşteri dükkâna girmiyor." diye konuştu.
"Kesintisi yüzünden ne yapacağımızı bilemiyoruz"
Elektrik kesintilerinin bıkkınlık verdiğini aktaran esnaf Süleyman Türeli, "Zaten işlerimiz yok, birde elektrikler kesilince eve aç gidiyoruz. Bunun çaresi neyse gelip yapsınlar. Tüm esnaf mağdur durumdadır. Günler kısa, hava da soğuktur. Elektrik kesintisi yüzünden ne yapacağımızı bilemiyoruz. Elektrikler bir haftadır sık sık kesiliyor. 10 dakika geliyor, 2 saat kesiliyor. Ya elektrik hatlarını değiştirsinler ya da yedek bir trafo koysunlar." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01AK PARTİ’DEN BATSO’YA ZİYARET
- 02JANDARMADAN 30 İLDE BÜYÜK OPERASYON
- 03TRAFİK DÜZENLEME VE YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 04DAİRE BAŞKANLIĞI HEYETİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 052 KİLO 706 GRAM KUBAR ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
- 06BÖLGE BAROLARINDAN TFF'YE KINAMA
- 07MHP’DEN BİRLİK VE KARDEŞLİK MESAJI
- 08AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi’den Kozluk’ta Kurumsal Ziyaretler
- 09Batmanlı Güreşçi Aydın Çelik Milli Takımda
- 10Önlü, ''Okullarımız Güvende Değil, Çocuklarımız Tehlikede!''
- 11Okul Önünde Silahlı Çatışma!
- 12İTFAİYECİLER MİNİKLERLE BİRLİKTE HAFTASINI KUTLADI
- 13Bağımlılıkla Mücadelede Koordinasyon Güçleniyor
- 14Güneykent Aile Destek Merkezi’nde Dikiş Kursuna Yoğun İlgi
- 159 Ayda 13 Ton Atık Yağ Geri Dönüştürüldü
Henüz Yorum yok