Tatbikat gerçeği aratmadı
Dün Saat 14.30’da TP Batman Bölge Müdürlüğü binasında TP, AFAD, UMKE Batman Belediyesine ait İtfaiye ekipleri ve 112 Acil servisin iş birliğiyle nefes kesen yangın tatbikatı düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Batman Valisi Azmi Çelik, TP Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın, Kamu kurum müdürleri TP personelleri ve öğrenciler katıldı. Batman Bölge Müdürlüğü binasında yaklaşık 180 çalışan personel yapılan yangın ve Deprem tatbikatında senaryo gereği yangın sireni çalmaya başladı. Yapılan tatbikat sonucunda 180 personel, itfaiye ekipleri tarafından kısa süre içerisinde binadan tahliye edilerek güvenli alana çıkarıldı.
TP, AFAD, UMKE ve diğer ekipler ise yangın sonrası bazı katlarda yaralanan ve yoğun duman nedeniyle merdivenleri kullanamayarak mahsur kalan bazı personel bulunduğu katın penceresine çıkartılarak itfaiyenin açtığı hava yastığına atlayarak kurtarılırken bazı personel ise yangın merdivenleriyle bir kısım ise Libaretör halatlarıyla binanın dış cephesinden kurtarıldı. Gerçeğini aratmayan görüntülere sahne olan tatbikat, güvenli bir şekilde yangın bölgesinden tahliyesi sağlanan personel, Bölge Binası önünde bekleyen ambulanslarla hastane acil servisi bölümüne taşınarak tedavi altına alınmasıyla yapılan tatbikat sona erdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Batman İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Fevzi Bakır, “TP bünyesinde bulunan Batman Bölge Müdürlüğü’nde bir tatbikat gerçekleştirdik tatbikatta yangın, arama kurtarma, tahliye ve ilk yardım çalışmalarını yaptık. Bu tatbikatın temel amacı ise vatandaşların bir nebze olsa bir farkındalık yaratmak ve olası bir doğal afette vatandaşın bilinçlenmesi,”dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 02TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 03BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI
- 04BAKAN TEKİN’E ZİYARET
- 05SASON’DA ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ AKADEMİK DESTEK BAŞLADI
- 06VEKİL RAMANLI “EĞİTİM SİSTEMİ KALIPLARDAN ARINDIRILMALIDIR”
- 07PARKLARA 694 OYUN GRUBU KAZANDIRILDI
- 08NİSAN AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 09MOR AHO’DA ANLAMLI BULUŞMA
- 10İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 11İHD : “Tecrit Uygulamaları Son Bulmalı”
- 12MEB Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baran’dan Batman’a Ziyaret
- 13BESO’DAN SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ
- 14BATGEV Başkanı Ömer Cangir’den okul güvenliği değerlendirmesi
- 15KAPANAN KÖY YOLLARI KISA SÜREDE ULAŞIMA AÇILDI




Henüz Yorum yok