
FAHİŞ ZAM DOĞRU DEĞİL
Şahin “Elektrikte fahiş zam yapılması doğru değil’
Halkın önemli bir kısmının temel ihtiyaçlarını karşılamada ve geçimlerini temin etmede bir hayli zorlandığı bir dönemde elektriğe yapılan fahiş zammın doğru olmadığını belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, zam oranın makul bir seviyeye çekilmesi gerektiğini söyledi.
Yılbaşından itibaren konutlarda kademeli elektrik tarifesine geçildiğini belirten Şahin, “Böylece elektriğin birim fiyatına yapılan zam ilk kademe olarak belirlenen 150 kilowatt saate kadar yüzde 50, aşan kısım için yüzde 125 olarak belirlendi. Bu düzenlemede kademeli tarife için belirlenen aylık 150 kWh limiti yeterli değildir. Çünkü mesken abonelerinin yüzde 60’ı bu limiti aşmaktadır. Dört kişilik bir ailenin aylık ortalama elektrik tüketimi 230 kWh civarındadır. Öte taraftan belirlenen bu kota, birey sayısı daha fazla olan aileler için de aynen uygulandığından ciddi bir adaletsizlik doğmuştur. Sayaç okuma görevlilerinin 3-5 gün sayaçları geç okudukları, bu şekilde kotanın aşıldığı şeklindeki şikayetler de çok yaygın bir hal almıştır. Halkın önemli bir kısmının temel ihtiyaçlarını karşılamada ve geçimlerini temin etmede bir hayli zorlandığı bir dönemde hangi gerekçeyle olursa olsun temel tüketim ürünlerine bu denli fahiş zam yapılması doğru değildir” dedi.
Kademeli tarifeye göre yapılan faturalandırmanın ciddi mağduriyetlere neden olduğunu vurgulayan Şahin, “ Dolayısıyla yeni bir düzenlemeye gidilmesi zaruridir. Bu kapsamda; zam oranı daha makul bir seviyeye çekilerek 150 kWh olan alt sınır en az 250 kWh olacak şekilde yeninden düzenlenmeli, faturalandırmada hane halkı sayısı dikkate alınarak mağduriyetlerin önüne geçilmelidir. Ayrıca alt gelir diliminde bulunan ve ödemelerde sıkıntı yaşayan vatandaşlarımıza verilen elektrik desteği artırılmalıdır” ifadelerini kullandı. Hastalanan vatandaşların randevu alamaması sorununa da değinen Şahin, “Vatandaşlardan bize gelen şikâyetlere göre hizmete erişilmesi neredeyse imkânsız bir noktaya gelmiştir. Bazı dallardan araya hatırlı kişiler girmezse randevu alınamamakta ya da çok uzun zaman sonrasına randevu alınabilmektedir. Özel sektörün de bir standardı yoktur.
Çok yüksek sigorta primleri ödediği halde hizmete ulaşabilmek için özel hastanelere bir kez daha yüklü ödemeler yapmak durumunda kalan vatandaşların beli büküldü. Yani kime dokunsan bin ah işitiyorsun” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01KAÇAK YAPILARA GEÇİT YOK
- 02BATMAN’DA DÜNYA BARIŞ GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ
- 03EKMEN’DEN PETROLSPOR YÖNETİMİNE ZİYARET
- 04AK PARTİ’DEN HAFTALIK YÖNETİM TOPLANTISI
- 05BESO’DAN UMRE ZİYARETİ İÇİN ANLAŞMA
- 06GENÇLİKTEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE SICAK KARŞILAMA
- 07ÇAKAN “HUKUK DEVLETİ BAĞIMSIZ YARGIYLA MÜMKÜN”
- 08EKMEN BATMAN’DA TEMASLARDA BULUNDU
- 09ORHAN DOYAN’DAN İLK KİTAP: “GÖNÜLLERİN EFENDİSİ”
- 10BATMAN’DA MEMURKENT KONUT YAPI KOOPERATİFİ HİZMETE BAŞLADI
- 11MEVLİD KANDİLİ PROGRAMI DÜZENLENECEK
- 12BATMAN BELEDİYESİ’NDEN YENİ HİZMET KOLAYLIĞI
- 13ÜÇ DERNEĞİN PROJESİ KABUL EDİLDİ
- 14Batman Belediyesi’nden Kaçak Yapılaşmaya Sıkı Denetim
- 15SGK’DA ÜSTÜN BAŞARI BELGELERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Henüz Yorum yok