Av sezonu başladı
2016-2017 av döneminin ülke genelinde 13 Ağustos 2016 günü başladığını hatırlatılan Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) Batman Şube Müdürü Ercan Turan açıklamasında, ava çıkılabilecek günler, avlanılabilecek yaban hayvanları ve sayıları, avda kullanılabilecek silah, araç gereç ve diğer malzemeler konusunda yapılan kısıtlamalar ile avcıların uymak zorunda olduğu diğer kurallara değindi.
Merkez Av Komisyonu kararına göre, avlanılmasına izin verilen hayvanlardan bazıları için avcı başına bir günlük avlanma limitlerini açıklayan Turan, "Kuş çeşitleri; bıldırcın 10, üveyik 8, karatavuk 3, çulluk 5, sakarmeke 4, tahtalı-sakarca kazı 3’er, alakarga-su çulluğu (bekasin) 1, keklik 2, yeşilbaş, kirik (çamurcun), elmabaş patka, çıkrıkçın toplamda 6 tane. Memeliler için yaban tavşanı 1, adatavşanı, yaban domuzu 2’şer, çakal 1 ve tilki 2 tane olarak saptanmıştır."dedi.
Ülkemizin sahip olduğu tabii kaynak değerlerinin en hassas ve ihtimam isteyen alanlarından birinin 'Yaban Hayatı' olduğuna dikkat çeken Turan, "Yaban hayatı kaynaklarımız ve bunların oluşturduğu biyolojik çeşitlilik yalnızca ülkemiz için değil Dünya için ortak mirastır. Yaban hayatının korunması, geliştirilmesi, bu alanlardan şuurlu, planlı faydalanılması ve bu mirasın sürdürülebilir ve yönetim anlayışı ile gelecek nesillerle intikalinin sağlanması, Bakanlığımızın hassasiyetle üzerinde durduğu çalışmaların başında gelmektedir. Av Sezonunun açıldığı bu dönem av hayvanları, çevre dengesi ve sürdürülebilir yaban hayatı açısından çok önemlidir. Avcılarımızın Merkez Av Komisyonu Kararlarına riayet etmeleri, usulsüz avlanmaların önüne geçilmesi, avlanma süreleri ve günlük avlanma limitlerine uyulması, avcılığın bir katliam değil, bir ata sporu olduğu düşünülerek hareket etmeleri gereklidir."ifadelerini kullandı.
Av sezonunun başlamasıyla Batman'ın Kozluk ilçesinde Avcılar Derneği Başkanı ile beraber avcılık belgesine sahip avcılara Turan ve DKMP görevli personel tarafından 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu hakkında bilgi, usulsüz avlanma ve limitler hakkında bilgi verildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 02Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 03Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 04Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 05DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 06HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 07BATMAN’DA GASTRO-KÜLTÜR DERNEĞİ KURULDU
- 08Batman Olay Gazetesi 10. Yayın Yılına Girdi
- 09HASTANE VE DOKTOR ATAMALARI MASAYA YATIRILDI
- 10BAŞKAN ÇETİN’DEN BAHÇELİ’YE ZİYARET
- 11ASFALT ÖNCESİ ÇALIŞMALARA BAŞLANDI
- 12BATMAN SONSÖZ GAZETESİ 13. YAYIN YILINA GİRDİ
- 1342 PARSEL İÇİN TAHSİS SÜRECİ BAŞLADI
- 1440 BİN KOŞAN TAVUK DAĞITILDI
- 15“BARAJ, GÖLET VE KANALLARA GİRMEK ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR”




Henüz Yorum yok