Kadınlar halaylarla günlerini kutladı
Kadınlar halaylarla günlerini kutladı
Batman’da düzenlenen 8 Mart mitinginde konuşan kadınlar, AKP hükümetinin cinsiyetçi ve militarist politikalarını lanetledi. Mitingte HDP’li vekiller Başaran, Becerikli ve HDP eski Eşbaşkanı Kemalbay birer konuşma yaptı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Kadın Meclisi öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü 16 Mayıs Stadyumu’nda kutlandı. Çalışması günler öncesinden yapılan mitinge çok sayıda kadın katıldı. 7’den 70’e kadınların rengarenk yöresel kıyafetleri ile doldurduğu alan TJA, HDP ve DBP bayrakları ile süslendi. Mitinge, HDP eski Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, milletvekilleri Saadet Becerikli ve Ayşe Acar Başaran’ın yanı sıra Barış Anneleri beyaz tülbentleriyle katıldı. Bahar Kültür Merkezi bünyesinde çalışma yürüten Koma Rosida’nın sahne aldığı etkinlik coşkulu geçti. Kadınlar boyunlarına hem mavi hem de beyaz fular taktı. Yöresel kemençe eşliğinde bir süre halay çekilmesinin ardından konuşmalara geçildi.
‘KADINLAR BARIŞI SAVUNMAYA DEVAM EDECEK’
İlk olarak HDP Milletvekili Becerikli 8 Mart’ta dünyanın birçok yerinde yaşamını yitiren kadınların anıldığını söyledi. AKP iktidarı süreci boyunca kadın cinayetlerinde yüzde bin 400 artış olduğuna dikkat çeken Becerikli, “Kadınların mücadelesi sonucu bugün birçok hakka sahiptir. Başta Batmanlı kadınlar başta olmak üzere bölgede yaşayan kadınlar ölümün kan ve gözyaşı olduğu biliyor. O yüzden kadınlar var oldukça barışı savunmaya devam edecek” şeklinde konuştu.
‘ZULME KADINLAR DUR DİYECEK’
Konuşmasını Kürtçe yapan HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran ise “Bugün biz olunca demokrasi işlemiyor. Bugün demokrasi denince AKP sadece kendisini anlıyor. Barışı savunanlar demokratik hakkını savunuyor ama AKP barışı isteyenleri anti demokratik uygulamalar ile engellemeye dönük çalışıyor. Bu zulme kadınlar dur diyecek” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 02Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 03Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 04BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU
- 05Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”
- 06RAMAN SAKİNLERİ SANDIK BAŞINDAYDI
- 07ORUN VE AKGÜN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 081 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 09"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 10ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 11Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 12Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 13Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 14DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 15HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki




Henüz Yorum yok