
Madran Dağı Beyaza Büründü
Aydın'da da 4 gündür etkili olan soğuk havanın ardından Madran Dağı'na kar yağdı...
Yurdu etkisi altına alan ve Türkiye’nin en ılıman illeri arasında yer alan Aydın’da da 4 gündür etkili olan soğuk havanın ardından Madran Dağı’na kar yağdı.
Aydın şehir merkezinde eksi 5 dereye kadar düşen hava sıcaklığı yüksek kesimlerde eksi 10 dereceye kadar düşerken, dün gece Madran Dağı gelinliğini giydi. Kısa sürede dağın üst kesimleri karla kaplanırken, yağışların devam etmesi halinde yazın kar helvası olarak satılan karları temin eden karcıların kuyulara kar basma işlemine başlayacağı belirtildi.
Kar yağışının Aydın için aynı zamanda önemli bir ticari işlem olduğunu belirten Bozdoğan Sakinlerinden Mehmet Güngör Durmuş, “Türkiye’nin en sıcak illeri arasında yer alan Aydın’da kar yağışı aynı zamanda bir berekettir. Kışın Madran dağına yağan karlar dağ zirvelerinde özel olarak hazırlanan kar kuyularına basılıp usulüne uygun olarak Eylül ayına kadar kuyularda saklanır. Havaların ısınmasının ardından Haziran aylarında kuyulardan çıkarılıp pekmez, vişne ve karadut şerbetleri ile karıştırılarak kar helvası olarak satışa sunulan karlar Aydın için önemli bir geçim kaynağıdır. Şu günlerde hayatı olumsuz etkiliyor gibi görünse de Aydın için kar yağışı binlerce kişi için aş ve ekmek olarak görülür” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN’IN DÖNÜŞÜMÜ İÇİN ÇALIŞMALAR MASADA
- 02DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK MİTİNGİ DÜZENLENİYOR
- 03ÜÇYOL’A KADAR TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 0460 YILLIK EREN ÇİFTİNE DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ ZİYARETİ
- 05HAZIR GİYİM ALARM VERİYOR
- 06Fidanlar dünya hayvanları koruma gününe armağan edildi
- 07GÜMÜŞ'ÜN AKIBETİNİ SORDULAR
- 08AĞAÇLARDA FORM BUDAMASI
- 09‘SİVİL TOPLUM’UN YENİ MERKEZİ HİZMETE AÇILDI
- 10BATMAN’DA ASAYİŞ OLAYLARINDA %30 AZALMA
- 11HASANKEYF’TE YAŞLILAR GÜNÜ ZİYARETİ
- 12"SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN PEDAL ÇEVİRİYORUZ"
- 13BATMAN’DA KURUMSAL İLETİŞİM GÜÇLENİYOR
- 14UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 11 KİŞİ TUTUKLANDI
- 15Milletvekili Nasıroğlu, “Batman büyükşehir olma yolunda ilerliyor”
Henüz Yorum yok