Tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi toplantısı
Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından “kırsal kalkınma destekleri” kapsamında tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Ticaret Borsası hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, BATSO Başkanı A. Kadir Demir, Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, Ziraat Odası yetkilileri, proje danışmanları ve yatırımcılar katıldı.
Kiyas ve kurum uzmanları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 500 bin TL ile 2 milyon TL arasındaki destek hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Bilgilendirmenin ardından konuşma yapan Kiyas, bu tür projelerdeki hedefin yereldeki yatırımcıyı ve kenti kalkındırmak olduğunu söyledi.
Kiyas, “Tarıma dayalı ekonomik yatırımlar tebliğindeki amaç, doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güveninin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, milli ve milletlerarası fonların kullanımı için mahalli kapasite meydana getirmektir.” dedi.
Tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi programına son başvuru tarihinin 4 Aralık olduğu bilgisini veren Kiyas, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca bu yıl tekrar kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi hibe programına çıkıldı. 500 bin TL’den 2 milyon TL’ye kadar yatırımcılar başvurabilir. Bunun yüzde 50’si tamamıyla bakanlığımız tarafından hibe olarak verilmektedir.” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU’NDAN TESBİH PAZARINA ZİYARET
- 02 “Hasta mahpus cezaevinde tutulmamalı”
- 03EKMEN, “GAZETECİLERE YÖNELİK YARGI BASKISI ARTIYOR”
- 04Şeyh Süleyman Bağdu Davası 17 Nisan’a Ertelendi
- 05Batman Havalimanı Yaz Tarifesine Geçiyor: Uçuş Sayısı Yükseldi
- 06Yılmaz “Ekonomik kriz vatandaşın mutfağını vurdu”
- 07Batmanlı Esnafa 1 Milyon TL Kredi İmkanı
- 08BATMAN’DA İŞSİZLİKTE TARİHİ GERİLEME
- 09BATMAN PETROLSPOR ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR
- 10EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 11ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER
- 12KÜTÜPHANELERDE BAŞARI ARTIYOR
- 13BÖLGEDE ANA SU HATTI YENİLENİYOR
- 14Batman Petrolspor Bayrakları Şehri Süslüyor
- 15YAŞLILARA SAYGI HAFTASI'NDA VEFALI BULUŞMA




Henüz Yorum yok