ÜRETİME ENTEGRE MODELİ ÖNERİSİ
Batman Adem İlkkılıç Ortaokulu öğretmeni Mehmet Salih Demir, eğitim sisteminde köklü değişim önerilerini kaleme aldığı “Eşgüdümlü İki Alan: Eğitim-Öğretim ve Modernleşme” adlı kitabıyla paylaştı.
Kitap, mesleki teknik eğitimin erken yaşta başlaması ve üretime entegre edilmesini öneriyor. Batmanlı öğretmen Mehmet Salih Demir, eğitim ve modernleşme üzerine kaleme aldığı ilk kitabı ile Türkiye’de mesleki teknik eğitimin mevcut durumunu ve sorunlarını ortaya koyuyor. Kitapta, meslek liselerinde ana ve ara eleman yetiştirme ile sanayide kullanılan teknolojilere adapte olabilecek insan gücünün kazandırılmasının önemi vurgulanıyor.
''EĞİTİM VE MODERNLEŞME BİRBİRİNİ TAMAMLIYOR''
Eğitimci Mehmet Salih Demir, eğitim sisteminin yalnızca teorik değil, üretime entegre olmuş uygulamalı bir süreç olarak ele alınması gerektiğine dikkat çekerek, “Eğitim, toplumların dönüşümünde başat bir güçtür. Sanayileşme sonrası ortaya çıkan nitelikli işgücü ihtiyacı, eğitime yeni anlamlar yüklemiştir” dedi. Kitabında Türkiye için önerdiği yeni eğitim modelini anlatan Demir, mesleki ve teknik eğitimin 7. ve 8. sınıf düzeyine kadar çekilmesini savunarak, “Dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde ihtisaslaşmaya ortaokul seviyesinde başlanıyor. Türkiye’de de eğitim sisteminin bu yönde yeniden yapılandırılması zorunluluk haline gelmiştir” diye konuştu. Demir, üretim ve kalkınma odaklı bir eğitim modeli ile Türkiye’nin ekonomik dinamizminin artacağını belirterek, “İnsan kaynağımızı üretime kazandıracak bir eğitim reformunu hayata geçirebilirsek, Türkiye’nin iktisadi göstergeleri hızla yükselecektir” diye konuştu. Kitap, meslek teknik lise öğrencilerinin sanayi bölgelerinde mobilya, tekstil, otomotiv, elektrik ve inşaat sektörlerinde üretim ve istihdam kapasitesine katkı sağlayacak şekilde yetiştirilmesini öngörüyor. Bu yaklaşım, hem kalifiye işgücünü artırmayı hem de üretim sahalarındaki eleman sıkıntısını gidermeyi amaçlıyor.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞEYH HALİD’İN MANEVİ MİRASI YİNE BİNLERİ BULUŞTURDU
- 02Hamidi, Batman’ın 36. Kuruluş yıldönümünü kutladı
- 03JANDARMA 36 HÜKÜMLÜYÜ YAKALADI
- 04BAYINDIR, “AŞİRET DERNEĞİ DEĞİLİZ”
- 05BATMAN’DA 50 YAPAY ZEKÂ VE BECERİ ATÖLYESİ AÇILDI
- 06BATMAN DEVLET TİYATROLARI SAHNESİ AÇILDI
- 07KAYIPLAR İÇİN MÜCADELE SÜRÜYOR
- 08BATMAN BAROSU’NDA “İNFAZ HUKUKU” SEMİNERİ
- 09Kültür Anaokulu’nda “Gazete ve Radyo Söyleşisi” Düzenleniyor
- 10VALİ CANALP: BATMAN HER ALANDA BÜYÜK GELİŞİM GÖSTERDİ
- 11BATMAN GELECEĞE UMUTLA YÜRÜYOR
- 12TRAFİK POLİSLERİNE BAŞARI BELGESİ
- 13ÖZEL ÖĞRENCİLERE MORAL ETKİNLİĞİ
- 14ÇETİN'DEN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ZİYARET
- 15MÜSİAD Batman Van Zirvesinde




Henüz Yorum yok