İşsizlikle mücadele için bir eylem planı hazırlanmalı
Muhammet Şerif Durmaz beraberindeki heyetle, iş sektöründeki STK’lara yönelik başlatılan program kapsamında Genç Askon Batman Şube Başkanlığını ziyaret etti.
Ziyarette, HÜDA PAR heyetini Genç Askon Başkanı Serkan Şahin ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.
Genç nüfusun çalışma hayatında karşılaştığı sorun ve sıkıntıların konuşulduğu ziyarette, gençlerin geleceğe dair kaygılarının asgari seviyeye düşürülmesi için yapılması gerekenler konusunda fikir alış verişinde bulunuldu.
“İşsizlik en çok gençleri vuruyor”
Ziyarette işsizlik rakamlarıyla ilgili konuşan Durmaz, “Açıklanan işsizlik rakamlarına bakarak her dört gençten biri işsizdir. Üniversite mezunu olup iş bulamayanların sayısı gün geçtikte artmaktadır. Gençlerimiz gelecek kaygısı taşıyor. İşsizlik en çok gençleri vuruyor. Sokağa inip ‘Sizin en önemli sorununuz nedir?’ diye sorduğumuzda, insanların çoğu işsizlik ve ekonomi sorununu dile getirecek. Bu bir sorundur. Sorunun çözümü için atılacak en önemli adım bu süreçte işsizlikle mücadele için bir eylem planı hazırlamaktır.” şeklinde konuştu.
“Pansuman çözümler değil mutlak çözümler olmalı”
Zamların vatandaşları zor durumda bıraktığını söyleyen Durmaz, “Bir yandan pandemi süreci, bir yandan işsizlik, bir yandan zamlar, diğer yandan ekonomik kaygılar. Toplum bu gidişattan mustarip. İşsizliğe bir çözüm üretilemez ise sosyal ve siyasal sıkıntılar kaçınılmaz olur. İşin ehemmiyetine vurgu yaparak şunu diyoruz ki, bir an önce işsizliğe bir çözüm bulunmalı, özellikle diplomalı gençler başta olmak üzere işsizleri iş sahibi yapacak çözümler hayata geçirilmelidir. Var olan sorunları halının altına süpürmek ya da yokmuş gibi davranmak sorunu ortadan kaldırmadığı gibi daha da içinden çıkılmaz hale getirmektedir. O yüzden pansuman çözümler değil mutlak çözümler olmalıdır.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NİSAN AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 02MOR AHO’DA ANLAMLI BULUŞMA
- 03İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 04İHD : “Tecrit Uygulamaları Son Bulmalı”
- 05MEB Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baran’dan Batman’a Ziyaret
- 06BESO’DAN SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ
- 07BATGEV Başkanı Ömer Cangir’den okul güvenliği değerlendirmesi
- 08KAPANAN KÖY YOLLARI KISA SÜREDE ULAŞIMA AÇILDI
- 09MİNİKLER İÇİN 3 YENİ KURS
- 10KENT GENELİNDE YAĞIŞ SONRASI PIRIL PIRIL TEMİZLİK
- 11YAĞIŞ YOLU ÇÖKERTTİ
- 12700 GRAM DOĞAN BEBEK 4 AY SONRA SAĞLIĞINA KAVUŞTU
- 13ŞEHİT ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER İÇİN DUALAR EDİLDİ
- 14TUNÇ’TAN SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ
- 15BATMAN VE TATVAN ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU




Henüz Yorum yok