
Batman sağlıklı yaşam için pedal çeviriyor
Batman sağlıklı yaşam için pedal çeviriyor
Batman Belediyesi, sağlıklı yaşam ve alternatif ulaşım imkanı sağlamak amacıyla Akıllı Bisiklet Projesi’ni halkın hizmetine sundu.
Batman Belediyesi, sağlıklı yaşam ve alternatif ulaşım imkanı sağlamak, bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla geliştirdiği Akıllı Bisiklet Projesi’ni tamamladı. Gültepe Mahallesi Su Parkı, Batman Bölge Devlet Hastanesi Otobüs Durağı, Batman Park AVM önü, Atatürk Parkı, 8 Mart Kadınlar Parkı ve belediye hizmet binası arkasında kurulan 6 istasyonda 96 bisiklet dubası bulunuyor. Başlatılan proje ile 55 bisiklet vatandaşlara hizmet verecek.
1 SAATİ 1 TL’YE
Bisiklet sürmek isteyen vatandaşlar, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne başvurarak, "Batman Belediyesi Akıllı Bisikletim (BATBİS)” kartını alıyor. Kart ücreti ve depozito ücreti 20 TL olarak belirlenirken, alınan kartla bisiklet istasyonlarından kart okuma veya telefon uygulaması ile şifre girildikten sonra bisiklet kiralanabiliyor. Bisikletin 60 dakikası 1 TL olan olarak belirlenirken, uygulamada yaşanacak kaza, çalınma veya herhangi bir sorunda ise belediyenin destek ekipleri devreye giriyor. Bisiklet kullanımı için şu ana kadar 200 kişinin başvurusu olduğu ifade edilirken, başvurucuların yüzde 60'nın kadın olduğu kaydedildi. Taleplerin artması durumunda bisiklet sayısı da artırılacak.
'AMAÇ SAĞLIKLI YAŞAM'
Batman Belediyesi çalışanı ve projenin koordinatörü Mustafa Elibol, proje yeni olmasına rağmen yoğun bir ilgi gördüğünü vurgulayarak, amaçlarının sağlıklı bir yaşam ve alternatif ulaşım imkanı sağlamak olduğunu etti. Elibol, "Batman kenti bisiklet kullanımına uygun bir kenttir. Halktan rağbet gördükçe ve sahiplenildikçe Bağlar, Petrolkent, Cudi, Pazaryeri ve diğer mahallelere de istasyonları kurmayı hedefliyoruz" dedi.
Etiketler : #Batman sağlıklı yaşam için pedal çeviriyor,
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01BATSO’DAN MADDE BAĞIMLILIĞINA SAVAŞ İLANI
- 02Yağlık ayçiçeği tarlasında ‘tarla günü etkinliği’ düzenlendi
- 03BATMAN’DA HER YIL 9 BİN KİŞİ EHLİYET BAŞVURUSU YAPIYOR
- 04İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KIBRIS GAZİSİNE ZİYARET
- 05Kayıp yakınları Abdullah Tarım'ın akıbetini sordu
- 06MİLLETVEKİLİ RAMANLI “HALKIMIZIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 07BATMAN KÜTÜPHANELERİ 62 BİN KİŞİYİ AĞIRLADI
- 08GENİŞ KAPSAMLI ELEKTRİK KESİNTİSİ
- 09İSTANBUL’DA BATMANLILAR VAKFI İÇİN ÖNEMLİ ADIM
- 102 OLAN ŞERİT 3’E ÇIKARILIYOR
- 11Ortaklar toplantısı Polonya’da gerçekleştirildi
- 12GAZİLER GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI
- 13VALİ CANALP, PETROLSPOR TARAFTAR GRUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ
- 14FESTİVAL COŞKUSU ROJİN KONSERİYLE BAŞLADI
- 15DİCLE KART ŞEFLİĞİ YOĞUN MESAİ YAPIYOR
Henüz Yorum yok