Rus asıllı kadın Müslüman oldu
Batman’a yaptığı ziyarette tanıştığı Avcıoğlu ailesi ile konuşup İslamiyeti merak ederek araştırdıktan sonra kararını verip Müslüman olan Miros Alla (53), Ayşe ismini aldı.
İl Müftü Vekili Mahmut Erin, İhtida töreninde yaptığı konuşmada, "Müslüman olarak tüm Peygamberlere inanıyoruz. Hz. İsa (a.s) ve Hz. Musa’nın (a.s.) hak peygamberler olduklarına inanıyoruz. Ancak, Muhammed Mustafa, (s.a.v.) son peygamber olduğu için, kendisine indirilen Kur’an-ı Kerim, diğer inmiş kitapların hükümlerini kapsayarak iptal etmiştir. Çünkü Tevrat ve İncil tahrif edildiği halde Kur’an-ı Kerim’in tek bir harfi bile değişmemiştir ve değiştirilemeyecektir. Çünkü Cenab-ı Mevla Kur’an-ı Kerim’de, 'Kur’an-ı biz indirdik ve onu koruyucusu da biziz.' diye buyurmuştur." ifadelerini kullandı.
Allah’a, Peygamberlere, Meleklere, Kitaplara, Ahiret gününe, Kadere, hayır ve şerrin Allah’tan geldiğine ve öldükten sonra dirileceğimize inanmamız gerektiği ve İslam’ın beş şartını yerine getirmemiz gerektiği telkin edildikten sonra şahitler huzurunda Kelime-i Şahadet getirerek hidayete kavuşan Rus asıllı Miros Alla, Ayşe ismini aldı.
Ayşe’ye, kendisi için düzenlenen ihtidâ belgesi ile Kur’an-ı Kerim’in Rusça Meali ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Rusça eserler hediye edildi.
İhtada töreninin sonunda İl Müftü Vekili Mahmut Erin Batman Müftülüğü adına, Müslüman olan Rus asıllı bayana bir ömür boyu huzur ve saadet diledi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN’DA KURBAN BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
- 02BAŞKAN ÇETİN “BİZİM EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ, BU TOPRAKLARA OLAN SEVDAMIZDIR”
- 03HASANKEYF’TE BAYRAM ZİYARETLERİ
- 04MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU, KARDELEN’DE VATANDAŞLARI DİNLEDİ
- 05BİNLERCE AİLEYE ET DAĞITILACAK
- 0614 BİN 600 PAKET ELE GEÇİRİLDİ
- 07SURİYE ŞEKERİ DE LÜKS OLDU
- 08Ekremoğlu “Bayram Birlik ve Dayanışmayı Güçlendirir”
- 09“PETROL, BU KENTIN VAR OLUŞUDUR”
- 10BATSO Başkanı Demir: “Bayramlar Toplumsal Bağları Güçlendirir”
- 11“Ayrışma Değil, Birlik Kazandırır”
- 12Batmanlılar Ankara’da buluşuyor
- 13Tüzün: “Bayramın Gerçek Ruhu, Acıları Da Paylaşabilmektir”
- 14VALİ CANALP, BİRLİK VE DAYANIŞMA EN BÜYÜK GÜCÜMÜZDÜR
- 15HÜSEYİN ŞANSİ: BAYRAMLAR GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRİR




Henüz Yorum yok