'Kozluk Merkez Cami ve Külliye Projesi'nin temel açma töreni gerçekleştirildi
Proje; Müftülük Hizmet Binası, 3 bin kişilik kapasiteye sahip Kozluk Merkez Cami, 150 kişilik Yatılı Kur’an Kursu, 800 kişilik konferans salonu ile kültür merkezi müştemilatlarından oluşuyor.
Yukarı Güneşli Mahallesi’nde düzenlenen temel açma törenine, Kaymakam Osman Bilici’nin yanı sıra İlçe Müftüsü Hasan Serçe, kurum yöneticileri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program; Kaymakam Bilici’nin konuşması, şükür kurbanı kesimi ve duanın okunmasıyla devam etti.
Bilici, temel açma programında; Yukarı Güneşli Mahallesi 209 ada 27 parsel ve 11 bin 784 metrekarelik alan üzerinde, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin özelliklerini bünyesinde barındıracak olan vizyon projenin inşa edileceğini belirtti.
Bilici, "Güzel Kozluk'umuzda yeni bir vizyon projenin daha temellerini açmaktan mutluluk duyduk. Vizyon projenin bir ibadethane-din hizmetleri ile müftülük hizmet binası olmanın ötesinde mimarisiyle, süslemeleriyle, hat ve tezhipleriyle medeniyetimizin farklı özelliklerini yansıtacak bir şaheser olacak. İnşa edileceği bölge itibariyle önemli bir konuma sahip olacak. Projenin bu özellikleriyle ilçemizde çok farklı bir değer ve zenginlik katacaktır." dedi.
Projenin bütün aşamalarında vatandaşların projeye sahip çıkmaları gerektiğini ifade eden Bilici, projenin ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu.
Program, iş makinelerinin alanda temel açma çalışmalarına başlamasıyla sona erdi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01HABİZBİNİLİLERDEN COŞKULU BULUŞMA
- 02BAŞKAN ŞANSİ’DEN ESKİ HAL ESNAFINA ZİYARET
- 03BESOB Başkanı Kaplan’dan Mali Müşavirler Odası’na ziyaret
- 04Nitelikli dolandırıcılıktan 35 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı
- 05Çiftçi: “Esnafa kapılarımızı sonuna kadar açtık, devam etmeye hazırız”
- 06Mehmet Tekin Adaylığını Açıkladı
- 07ŞEHİRDE 4 GÜN SÜRECEK SÜRPRİZ UYGULAMA
- 08ÇÖP KONTEYNER SAYISI ARTIYOR
- 092.KUZEY ÇEVRE YOLU MARANGOZ VE MOBİLYACILAR SİTESİNDEN GEÇECEK
- 10MAVİ YEŞİL BATMAN’DA 2. ETAP BAŞLADI
- 11MALİ MEVZUAT İÇİN İKİ ODA ARASINDA TEMAS
- 12850 ÇOCUĞA MONT VE BOT YARDIMI
- 13STK’lardan Necat Nasıroğlu Külliyesi İçin “Manevi Kimlik Korunsun” Çağrısı
- 14YÖRESEL LEZZETLER KAPANIŞ PROGRAMI YAPILDI
- 15TEKSTİLDE KRİZ DERİNLEŞİYOR, GENÇ İSTİHDAMI TEHLİKEDE




Henüz Yorum yok