Kurbanlık satın alırken dikkat edilecek hususlar
12-15 Eylül 2016 tarihleri arasında kutlanacak Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvanlar için gerekli tedbirler alındı.
Konu hakkında yazılı açıklamada bulunan Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Afif Avcı, "Batman'da kurbanlık özelliği taşıyan gerek büyükbaş gerekse küçükbaş hayvan varlığımız yeterli durumdadır. İl genelinde yaklaşık 2 bin 500 büyükbaş, 10 bin küçükbaş kurbanlık hayvan varlığımız bulunmaktadır."dedi.
Vatandaşların Kurban Bayramını huzurlu bir şekilde geçirmelerini sağlamak için kurbanlık hayvan satış ve kesimlerini denetlemek ve hayvan sevklerini kontrol altına almak üzere yeterli sayıda personel görevlendirilmesi yapıldığını belirten Avcı, "Kurban bayramı süresince gıda denetim personeli görevlendirilmesi de yapılmıştır. Dini bir vecibe olan kurban vazifesi yerine getirilirken insan sağlığını korumak, hayvanlara eziyet edilmeden kesilmelerini sağlamak ve hayvanların hijyenik şartlarda kesimleri sağlayarak, çevreyi kirletmemenin de dini ve insani bir görev olduğunu unutmamak gerekir. Ayrıca tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını tebrik eder, huzurlu, sağlıklı ve güvenli bir bayram geçirmelerini dilerim." şeklinde konuştu.
Avcı, kurbanlık hayvan satın alırken dikkat edilmesi gereken hususları şu şekilde sıraladı:
-Kulak küpesiz ve pasaportu olmayan hayvanlar satın alınmamalı
-Kurbanlık hayvanın genel sağlık durumu iyi olmalı ve hayvanda kısmi veya genel felç, yara, vücutta şişlikler vs. olmamalıdır.
-Kurbanlık kesilen hayvan küpelerinin en yakın İl/İlçe Müdürlüğüne teslim edilmelidir.
-Kurbanlık hayvanların kesimleri gelişi güzel yerlerde, cadde ve sokaklarda yapılmaması, izin verilen kesim yerlerinde yapılmalıdır.
-Kendi bahçelerinde kesim yapanların kurban atıklarını kedi köpek gibi hayvanların ulaşamayacağı şekilde gömülmesi sağlanmalıdır.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01YÖRESEL LEZZETLER KAPANIŞ PROGRAMI YAPILDI
- 02TEKSTİLDE KRİZ DERİNLEŞİYOR, GENÇ İSTİHDAMI TEHLİKEDE
- 03Batmanlı Başhekim görevinden istifa etti
- 04“BÜTÇE VAR, ADALET YOK”
- 05VALİ CANALP “BATMAN’DA SUÇ AZALIYOR, GÜVEN ARTIYOR”
- 0613. KADIN BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 07ÇİFTÇİ “YENİ PROJELERİ TAMAMLAMAK İÇİN 4 YIL DAHA OYLARINIZA TALİBİM’”
- 08BELEDİYE, SON 3,5 YILDA 42 YENİ PARK KENTE KAZANDIRDI
- 09“56 YILDIR YÖNÜMÜZ TARİHSEL SORUMLULUK”
- 10ŞAHİN: ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ
- 11BATMAN’DA ÜCRETSİZ KİTAP DÖNEMİ
- 12BESOB Başkanı Kaplan’dan KOSGEB İl Müdürü Fidan’a Ziyaret
- 13KÖRÜK MAHALLESİNE 24 DERSLİKLİ YENİ İLKOKUL
- 142025’te Kaldırım İşgallerine yönelik 2.374 İşyerine Denetim
- 15MÜSİAD’DAN GELECEK PERSPEKTİFİ




Henüz Yorum yok