OSB’DE ARSA TAHSİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI
Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yeni arsa tahsis süreci başladı. Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği’nin ‘Arsa Tahsisi’ başlıklı 55. maddesi kapsamında, Batman OSB’de tahsisi yapılacak parseller için başvurular 03 Kasım – 23 Kasım 2025 tarihleri arasında alınacak.
Başvurular, meydip.sanayi.gov.tr adresi üzerinden 3 hafta boyunca çevrimiçi olarak yapılabilecek. Tahsis edilecek alanlara ilişkin harita bilgileri aynı internet adresinde yer alırken, tahsis şartları, parsel bazlı metrekare fiyatları ve detaylı bilgiler Batman OSB Bölge Müdürlüğünden temin edilebilecek.
SON BAŞVURU 23 KASIM
Yapılacak tahsis başvuruları, tip değerlendirme tablosuna göre puanlama esasına dayanarak değerlendirilecek. Kriter sayısı ve ağırlıkları ise OSB’lere göre farklılık gösterebilecek.
OSB ARSA TAHSİSİ ŞARTLARI
Arsa tahsisi tamamen bedelsiz yapılacak. Altyapı katılım payı metrekare birim fiyatı 700 TL olarak belirlendi. Tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmaların başvuruları Samanyolu OSB üzerinden alınacak; bu nedenle Oymataş OSB’ye yapılan tekstil başvuruları değerlendirilmeyecek. Her firmanın sadece bir parsel için başvuru hakkı bulunuyor. Birden fazla parsel için yapılan başvurular geçersiz sayılacak. Gıda parsellerine yalnızca gıda üretimi yapacak firmalar başvurabilecek. 30 Haziran 2025 tarihli yönetim kurulu kararı gereğince, altyapı katılım payının %50’si peşin, kalan tutar ise 3 yıl içinde, yılda iki eşit taksitte ödenecek. Batman OSB yönetimi, yatırımcıların belirtilen tarihler arasında başvurularını eksiksiz olarak tamamlamaları gerektiğini vurguladı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01ENGELLİ AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NDE ÖZEL ETKİNLİK DÜZENLENECEK
- 02EĞİTİM-BİR-SEN BATMAN ŞUBESİ’NDEN 20. YIL VEFA BULUŞMASI
- 03REKOR VE ŞAMPİYONLUK RUKEN’İN
- 04OYMATAŞ OSB’DE ARSA TAHSİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI
- 05KAÇAKÇILIKLA MÜCADELEDE KARARLILIK SÜRÜYOR
- 06Şerzan Kurt Öykü Ödülleri 2025 sonuçları açıklandı
- 07Uyanık, "Esnafın sorunları büyüyor, Oda Yönetiminde yenilenme zorunlu"
- 08TPAO BULVARI ÇEVRESİNDEKİ SU SIZINTISINA HIZLI MÜDAHALE
- 09Esnafa %24’e varan araç indirimi
- 10ÇOCUK HASTALARA FONKSİYONEL HASTA YATAĞI DESTEĞİ
- 11TEMİZLEME VE VİDANJÖR ARACI HİZMETE GİRDİ
- 12Hasankeyf’te unutulan lezzet “Nane Şileki” yeniden hayat buldu
- 13MAKİNE İKMAL 3,5 YILDA 23 BİNİ AŞKIN İŞLEM GERÇEKLEŞTİRDİ
- 14YAPAY ZEKÂ VE DRONLARLA KAÇAK ELEKTRİK AVI
- 15İL BAŞKANI YILMAZ’DAN ESNAF KREDİLERİ İÇİN ACİL ÇAĞRI




Henüz Yorum yok