Sağlık çalışanlarının iptal edilen yıllık izinleri gelecek yıla devredildi
Covid-19 pandemisiyle mücadele içerisinde bulunan sağlık çalışanlarının yıllık izinlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından iptal edildiğini anımsatan Yalçın, salgın sürecinde uzun ve yorucu çalışma süreleri ve ağır iş yükü altındaki sağlık çalışanlarının mağdur edildiklerini söyledi.
Yalçın, “Sağlık-Sen, yıllık izinlerini kullanamayan sağlık çalışanlarının izinlerinin 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle iptal edilmemesi için Sağlık Bakanlığı’na ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yazılı başvuruda bulunmuş ve konuyu yargıya taşımıştı. Sağlık Bakanlığıyla yapılan görüşmelerde de yıllık izinler konusu sürekli gündeme getirilmişti. Sağlık-Sen’in yapmış olduğu girişimleri sonucunda, Covid-19 salgını nedeniyle yıllık izinlerini kullanamayan ve yayınlanan genelge ile iptal edilen sağlık çalışanlarının yıllık izinleri, Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı yazı ile 2021 yılına aktarılacak.” dedi.
Açıklamasının devamında Yalçın, “Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan yazıyla, 657 sayılı Kanunun 4/A ve 4/B maddeleri kapsamında çalışanların, 663 sayılı KHK’nın 45/A (3+1) kapsamına göre istihdam edilenlerin, aile hekimlerinin ve aile sağlığı elemanlarının, vekil ebe ve hemşirelerin, sözleşmeli il yöneticileri, sağlık tesisi yöneticilerinin yıllık izinleri 2021 yılına devredilmiştir.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01ENGELLİLER GÜNÜ İÇİN ORTAK FARKINDALIK ÇAĞRISI
- 02TIMOKLULAR’DAN MESİRE ALANI ÇALIŞMASI
- 03AMATÖR LİG C GRUBUNDA NEFES KESEN HAFTA
- 0432 NOKTADA 24 KM AYDINLATMA HATTI TAMAMLANDI
- 05HASANKEYF MÜZESİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
- 06METRUK YAPILAR YIKILDI, KENT DAHA GÜVENLİ HALE GELİYOR
- 07Batman Vakfı, yeni dönemde ulusal hedefler ve iş birliklerine odaklandı
- 08İSVEÇ'TE BATMANLI YILDIZ'A ÖNEMLİ GÖREV
- 09ENGELLİ AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NDE ÖZEL ETKİNLİK DÜZENLENECEK
- 10EĞİTİM-BİR-SEN BATMAN ŞUBESİ’NDEN 20. YIL VEFA BULUŞMASI
- 11REKOR VE ŞAMPİYONLUK RUKEN’İN
- 12OYMATAŞ OSB’DE ARSA TAHSİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI
- 13KAÇAKÇILIKLA MÜCADELEDE KARARLILIK SÜRÜYOR
- 14Şerzan Kurt Öykü Ödülleri 2025 sonuçları açıklandı
- 15Uyanık, "Esnafın sorunları büyüyor, Oda Yönetiminde yenilenme zorunlu"




Henüz Yorum yok