81 ilin kültürü Batman’da buluştu
Her ilde bir okulun üstlendiği Batman’da da Karatay Ortaokulu öğretmeni ve öğrencilerinin üstlendiği 81 ilin kültürünün buluştuğu ‘Çemberimde Gül Oya’ sergisi il kültür merkezi fuaye salonunda düzenlendi.
Serginin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Kültür Ve Turizm Müdür Vekili M.İhsan Aslanlı, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Şirin Temiz, Şube Müdürü Abdurrahman Kardaş, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Sergi açılışı kurdelesinin kesilmesiyle gerçekleşti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından 81 ilin kültür ürünlerinin sergilendiği stantları gezen Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran Proje İl Koordinatörü Zeynep Kayaalp’tan bilgi aldı, öğrencilerle sohbet etti.
Stantların gezilmesinin ardından Kültür Merkezinin A salonunda proje ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı. 11.00 ile 19.00 saatleri arasında vatandaşların ziyaretine açık olacak sergiyi Vali Azmi Çelik’in Eşi Emel Çelik de gezerek sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı.
‘Çemberimde Gül Oya’ sergisiyle ilgili konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran; “E- twinning projesi kapsamında 81 ildeki öğretmen ve öğrencilerimizin katkılarıyla hazırlanmış bir proje. Çok farklı ve zengin bir çalışma, hemen hemen tüm illerimizi burada simgesel boyutta temsil eden materyaller var. Öğrencilerimizin 81 il hakkında bilgi sahibi olma imkanı bulması ve bu çalışmada yer alması çok anlamlı.” dedi.
Kurtaran, çalışmaya katkı sunan öğrencilere kitap hediye edip, bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Modern Aile Mezarlığı defin işlemlerine açıldı
- 02Müdür Gümüş’ten OSB Başkan Vekili Vecdin Nasıroğlu’na ziyaret
- 03ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ’NDEN 1 MİLYON TL KREDİ DESTEĞİ
- 04Batman İl Özel İdaresi araç ve makine parkını güçlendirdi
- 05Otobüs Şoförlerine ‘Vatandaşlara Daima Nazik Yaklaşın’ Eğitimi
- 06Esnafa Uygun Fiyatlı Araç Fırsatı Sürüyor
- 07“Temiz Mahalle” Uygulaması düzenli olarak devam ediyor
- 08HASANKEYF’TE VİLLA İMARININ ÖNÜ AÇILDI
- 09Batman Emek ve Demokrasi Platformu 2026 bütçesine tepki gösterdi
- 10Kozluk’a yeni Dahiliye Uzmanı atandı
- 11UYANIK: “ESNAF SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLANMAK İSTEMİYOR”
- 12Yetimler Vakfı, Afrika'daki Mazlumlar İçin Destek Çağrısında Bulundu
- 13Batman Nüfus İl Müdürlüğü’nden Personeline Önemli Promosyon Anlaşması
- 14ISMARLAMA GİYİM HÂLÂ GÖZDE
- 15YENİ HASTANE İÇİN HIZLANDIRMA TALEBİ




Henüz Yorum yok