Batman’da 35 çiftçiye yüzde 75 hibe ile süt sağma makinası ve sertifikaları verildi
Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı Çiftçi Eğitim Merkezi'nde yapılan törene, Vali yardımcısı Şenol Öztürk, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ve çiftçiler katıldı.
Süt Hijyeni Projelerini Destekleme Programı kapsamında çiftçilere eğitim verildi. Sınavda başarılı olan 35 çiftçiye süt sağma makinesi ve sertifikaları verildi.
Programda Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün açıklamada bulunurken, sertifika ve süt sağma makinası alan çitçilerde duygularını paylaştılar.
Batma İl Özel İdaresince finanse edilen süt sağım makinası ve Tarım İl Müdürlüğünde verilen eğitim sonucunda sağlık sertifikası töreni düzenlediklerini belirten Gün, şunları söyledi:
"Özellikle fizyolojik bakımdan yüksek verimli hayvanların süt alınması önem teşkil etmektedir. Süt sağım makinalarını dağıtmadan önce il müdürlüğümüz tarafından özellikle bayan çiftçi ve hayvan yetiştiricilerimize eğitimler verdik. Süt sağım makinalarının kullanım teknikleri ile ilgili gerekli bilgiler verildi. Bugün itibari ile 35 çiftçimize hem süt sağım makinası hem sertifikaları verildi. 2018 yılından beri uygulanan bu proje ile şu ana kadar 205 çiftçimize süt sağım makinası teslim ettik."
"Artık süt sağmal bizim için daha kolay olacak"
Süt sağım makinası alan Melike Ekinci, "17 tane ineğim var. Yıllardır el ile sağıyordum. Sağdıktan sonra ellerin uyuşuyordu. Artık süt sağma bizim için daha kolay olacak. Bize süt sağma makinası verdikleri için Allah razı olsun." dedi.
"Elle süt sağar iken ellerimiz uyuşuyordu"
Bir diğer süt makinası alan Güle Dal, "Tarım İl Müdürlüğü bize yüzde 75 hibeli süt sağma makinası verdiler. Artık ineklerimizi bu yeni makine ile sağacağımız için sütlerimiz daha temiz olacaktır. Elle süt sağar iken ellerimiz uyuşuyordu inşallah bize teslim edilen makinalarla daha rahat olacağız. Allah bize bu makinaları veren yetkililerden razı olsun" şeklinde konuştu.
"Bayanlarımız artık eskisi gibi yorulmayacak"
Çiftçi Muhyeddin Songur ise şunları söyledi: "30 tane büyük baş hayvanımız var. Tarım İl Müdürlüğüne başvurumuzu yaptık, kabul ettiler. Kısmet oldu bize bir süt sağma makinası verdiler. Devlet bize bu süt sağma makinasını vererek bayanlara çok iyilikleri dokundu. Bayanlarımız artık eskisi gibi yorulmayacak.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Modern Aile Mezarlığı defin işlemlerine açıldı
- 02Müdür Gümüş’ten OSB Başkan Vekili Vecdin Nasıroğlu’na ziyaret
- 03ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ’NDEN 1 MİLYON TL KREDİ DESTEĞİ
- 04Batman İl Özel İdaresi araç ve makine parkını güçlendirdi
- 05Otobüs Şoförlerine ‘Vatandaşlara Daima Nazik Yaklaşın’ Eğitimi
- 06Esnafa Uygun Fiyatlı Araç Fırsatı Sürüyor
- 07“Temiz Mahalle” Uygulaması düzenli olarak devam ediyor
- 08HASANKEYF’TE VİLLA İMARININ ÖNÜ AÇILDI
- 09Batman Emek ve Demokrasi Platformu 2026 bütçesine tepki gösterdi
- 10Kozluk’a yeni Dahiliye Uzmanı atandı
- 11UYANIK: “ESNAF SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLANMAK İSTEMİYOR”
- 12Yetimler Vakfı, Afrika'daki Mazlumlar İçin Destek Çağrısında Bulundu
- 13Batman Nüfus İl Müdürlüğü’nden Personeline Önemli Promosyon Anlaşması
- 14ISMARLAMA GİYİM HÂLÂ GÖZDE
- 15YENİ HASTANE İÇİN HIZLANDIRMA TALEBİ




Henüz Yorum yok