“BÜTÇE VAR, ADALET YOK”
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmus Önlü, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda üst düzey yöneticilere tüm siyasi partilerin oy birliğiyle yüksek oranlı zam yapılmasına tepki gösterdi.
Önlü, kamu görevlilerinin haklı beklentilerinin bir kez daha görmezden gelindiğini belirterek, “Maliye Bakanlığı memura gelince ‘bütçe yok’ diyor ancak üst düzey yöneticilere sınırsız kaynak bulunuyor. Bu durum emeğe verilen değerin sorgulanmasına neden oluyor” dedi.
Son yıllarda bozulan ekonomik dengelerin kamu çalışanlarını ciddi şekilde yıprattığını ifade eden Önlü, satın alma gücü düşen ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan çalışanlar için kapsamlı, adil ve telafi edici düzenlemelerin artık zorunluluk haline geldiğini vurguladı. Akademisyenlerden daire başkanlarına, eğitim müfettişlerinden şef ve şube müdürlerine; GİHS, THS ve YHS çalışanlarına kadar geniş bir kesimin ücret artışına ihtiyaç duyduğunu, bunun çalışma barışı ve kurumsal verimlilik için kritik önem taşıdığını söyledi.
Önlü, 8. Dönem Toplu Sözleşme’de ek göstergeden ek ödemelere, unvan ve skala dengesinden mali haklara kadar adaleti sağlayacak pek çok teklifin görmezden gelinmesinin büyük bir hata olduğunu belirterek, bu hatanın düzeltilmesinin TBMM’nin sorumluluğunda olduğunu ifade etti.
Seyyanen zammın emekliliğe yansıtılması, öğretmenlerin ek ders mağduriyetlerinin giderilmesi, kalkınmada öncelikli bölgelerde görev yapanlara ilave tazminat verilmesi, THS-GİHS-YHS çalışanlarının mali haklarının iyileştirilmesi, 3600 ek gösterge ve akademik personelin haklarının düzenlenmesi gibi yıllardır çözüm bekleyen talepleri de hatırlatan Önlü, beklentilerinin net olduğunu dile getirdi.
Önlü, üst düzey yöneticilere yönelik düzenlemenin tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde genişletilmesi, çalışanlar arasında ayrım oluşturacak uygulamalardan vazgeçilmesi ve ücret–unvan skalasındaki bozulmanın giderilmesi gerektiğini belirtti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01AİLE İÇİ ŞİDDET: 1 ÖLÜ
- 02PETROLSPOR ZİRVE YARIŞINDA TÖKEZLEDİ. 2-0
- 03BATMAN VAKFI’NDA ÖNEMLİ ZİYARETLER
- 04ÜÇ AYRI KAZA : 6 YARALI
- 05Kayıp yakınları 714’üncü haftada Güler’i andı
- 06Afrodit İç Giyim Mağazasında büyük kış indirimi başladı
- 07TPAO Mükerrem Tural Voleybol Finali Nefes Kesecek
- 08HABİZBİNİLİLERDEN COŞKULU BULUŞMA
- 09BAŞKAN ŞANSİ’DEN ESKİ HAL ESNAFINA ZİYARET
- 10BESOB Başkanı Kaplan’dan Mali Müşavirler Odası’na ziyaret
- 11Nitelikli dolandırıcılıktan 35 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı
- 12Çiftçi: “Esnafa kapılarımızı sonuna kadar açtık, devam etmeye hazırız”
- 13Mehmet Tekin Adaylığını Açıkladı
- 14ŞEHİRDE 4 GÜN SÜRECEK SÜRPRİZ UYGULAMA
- 15ÇÖP KONTEYNER SAYISI ARTIYOR




Henüz Yorum yok