“CAMİLERİN ELEKTRİK BORÇLARI SORUNU ÇÖZÜLMELİ”
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, camilerin elektrik borçları nedeniyle yaşanan sıkıntıya dikkat çekti. HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman'daki camilerin elektrik borçları nedeniyle DEDAŞ tarafından elektrikleri kesilen camilerin yaşadığı sıkıntılara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Cuma namazı çıkışında cami cemaatiyle görüşen Şahin, camilerin elektrik masraflarının devlet tarafından karşılanması gerektiğini belirtti. Şahin, camilerin Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı kurumlar olduğunu hatırlatarak, "Devlet bütün kurumlarının elektrik borçlarını öderken, camilerin borçları neden halka yükleniyor?" dedi. Bu konuda daha önce Batman İl Müftüsü ve Valilik ile görüşmeler yaptıklarını ancak kalıcı bir çözüm bulunamadığını ifade etti. Şahin, yerel seçimlerde de cami ve medreselerin elektrik, aydınlatma ve ısıtma masraflarını belediyenin karşılayacağı vaadini verdiklerini hatırlattı. Şahin, cami imamlarının sürekli olarak cemaatten para istemek zorunda kaldığını belirterek, bunun onları rencide ettiğini ve camiye olan ilgiyi olumsuz etkilediğini söyledi. "Her şeye para varken, camilerimizin giderlerinin halktan istenmesi yanlıştır. Bu durum imamlarımızı zor durumda bırakıyor ve cemaatin camiye olan ilgisini azaltıyor" dedi.
Şahin, sorunun çözülmesi için HÜDA PAR olarak ilgili kurumlarla girişimlerde bulunduklarını ancak yetki kendilerinde olmadığı için çözümde etkili olamadıklarını ifade etti. Şahin, iktidar vekilleri ve ilgili kurum yetkililerine seslenerek cami ve medreselerin elektrik borçlarının bir an önce çözülmesini talep etti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01BAŞKAN FIRAT, “ADİL DÜZEN TESİS EDİLMELİDİR”
- 02ÇİFTÇİ’DEN MÜLK SAHİPLERİNE MAKUL KİRA ÇAĞRISI
- 03BARO, “İNSAN HAKLARI İHLALLERİ SÜRÜYOR”
- 04Minik Sınıf Öğrencilerine Ağız ve Diş Sağlığı Tarama ve Eğitimi
- 05İHSAN TAŞ “EKRANDAKİ ŞİDDET GERÇEK HAYATA TAŞINIYOR”
- 06BATSO SPOR KULÜPLERİNİ İHYA ETTİ
- 07TERÖRSÜZ TÜRKİYE VURGUSUYLA ÖNEMLİ İSTİŞARE…
- 08KAPLAN, ''ESNAFIN YANINDA OLDUK''
- 09Yedi Hilal’in 8. Bölge Toplantısı Batman’da Gerçekleştirildi
- 10SAADET PARTİSİ’NDEN “ORTAK AKIL – GÜÇLÜ ŞEHİR” ÇALIŞTAYI
- 11YAŞAR KEMAL KENT PARKI’NDA ÇİMLENDİRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 12“ESNAF BU ODANIN YÜKÜ DEĞİL, ASIL SAHİBİDİR”
- 13BATMAN BELEDİYESİ 21 İŞ MAKİNESİ, 14 EKİP VE 185 PERSONEL İLE SABAHLADI
- 14BATMAN TURİZMİ 2026’YA GÜÇLÜ GİRİYOR : “HEDEFİMİZ REKOR BİR SEZON”
- 15AİLE İÇİ ŞİDDET: 1 ÖLÜ




Henüz Yorum yok