Dilencilerden ilginç zulalama yöntemi
Batman Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Batman’da haksız kazanç elde ettikleri gerekçesiyle dilenciler yönelik çalışma başlattı.
Dilencilere yönelik yapılan çalışmalara ele geçirilen paraların saklandığı yerler, zabıta personelini bile şaşkına çevirdi.
Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Batman kent genelinde dilencilere yönelik yaptığı çalışmalarda yabancı uyruklu veya Batman ve çevre il ve ilçelerden gelerek halkın dini duygularını suiistimal eden dilencileri tek tek toplayarak haklarında yasal işlem başlattı.
Zaman zaman dilencilere yönelik operasyonlar gerçekleştiren Belediye Zabıta Müdürlüğü Personeli, 2019 yılının ilk operasyonunda 30’un üstlerinde dilenciyi yakalayarak haklarında yasal işlem başlattı.
Kadın ekipleri tarafından üstleri aranan ve zula diye tabir edilen ekmek arası ve balıkların içlerine kadar para saklayan dilenciler, üstlerindeki paraların sayımının ardından Göç İdaresi ve Çocuk Şube Müdürlüğüne götürülerek yasal işlem başlatılması için tutanak tutuldu.
Dilencilik yapan şahısların üstlerinde yapılan aramada bulunan 150 TL’ye tutanakla el konuldu. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yabancı uyruklu olup da üstlerinde kimliği bulunmayan dilencileri Göç İdaresine teslim ederken, farklı il ve ilçelerden gelerek dilencilik yapanlara kabahatler kanununun ilgili maddesi gereğince cezai işlem uyguladı. Bu arada çocuklarını dilenciliğe sevk edenlerin aileleri, Bahçelievler Polis Karakoluna götürülerek haklarında cezai işlem yapılması için yasal işlem başlatıldı.
Vatandaşlara rahatsızlık veren dilencilere yönelik çalışmaların sıkı bir şekilde devam edileceği belirtildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Modern Aile Mezarlığı defin işlemlerine açıldı
- 02Müdür Gümüş’ten OSB Başkan Vekili Vecdin Nasıroğlu’na ziyaret
- 03ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ’NDEN 1 MİLYON TL KREDİ DESTEĞİ
- 04Batman İl Özel İdaresi araç ve makine parkını güçlendirdi
- 05Otobüs Şoförlerine ‘Vatandaşlara Daima Nazik Yaklaşın’ Eğitimi
- 06Esnafa Uygun Fiyatlı Araç Fırsatı Sürüyor
- 07“Temiz Mahalle” Uygulaması düzenli olarak devam ediyor
- 08HASANKEYF’TE VİLLA İMARININ ÖNÜ AÇILDI
- 09Batman Emek ve Demokrasi Platformu 2026 bütçesine tepki gösterdi
- 10Kozluk’a yeni Dahiliye Uzmanı atandı
- 11UYANIK: “ESNAF SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLANMAK İSTEMİYOR”
- 12Yetimler Vakfı, Afrika'daki Mazlumlar İçin Destek Çağrısında Bulundu
- 13Batman Nüfus İl Müdürlüğü’nden Personeline Önemli Promosyon Anlaşması
- 14ISMARLAMA GİYİM HÂLÂ GÖZDE
- 15YENİ HASTANE İÇİN HIZLANDIRMA TALEBİ




Henüz Yorum yok