Batman’da “Asil Duruş” semineri yapıldı
Davet ve Kardeşlik Vakfı Batman Temsilciliğinin haftalık seminerleri kapsamında Davet ve Kardeşlik Vakfı Genel Başkanı ve Türkiye Nida Yayıncılık Editörü Recep Songül’ün sunduğu “Madde ve Mana Arasında Asil Duruş İman, İslam, İhsan” adlı seminer gerçekleştirildi.
Vakıf Merkezinde gerçekleştirilen seminere, bazı STK temsilcileri, kanaat önderleri ve Batman Milli Eğitim Müdürü yardımcıları ile şube müdürleri katıldı.
Seminerde, DKV’nin eğitim, yardım ve ilim alanında yaptığı hizmetler ve gerçekleştirdiği faaliyetlerle ilgili bilgiler verildi.
Verilen seminerde Davet ve Kardeşlik Vakfı Genel Başkanı Recep Songül madde ve mana arasında günümüz Müslümanlarının asil duruş sergileyebilmesi için İslam, iman ve ihsan kavramlarının samimiyetle içinin doldurulması gerekliliğine dikkat çekti.
“Mümin için önemsenmesi gereken asıl mesele ahiret hayatı meselesidir”
Songül, “Bizler ümmet olarak büyük sıkıntılar çekmekteyiz. Başörtüsü mücadelesini kazanmış olabiliriz ama örtünün altındaki başları kaybettik. Başta ailemiz olmak üzere bütün Müslümanlara Allah’ı hatırlatmak boynumuzun borcudur. Kalplerdeki iman duygularını canlandırmalıyız. Bırakın birlerinin koyduğu sınırları bir tarafa atalım. Bizler iman ve kardeşlik bağı ile birbirimize bağlı ve bir bütünüz. Mümin için önemsenmesi gereken en önemli mesellerden biri de ‘ahiret hayatını’ öncelemesi düşüncesidir. Ahiret bizim için en öncelikli meselemizdir.” diye konuştu.
“Meselelerin çözülmemesinin temelinde reçetemizi Allah’ın kitabı ve Resul’ün sünneti yerine başka yerlerde aramamızdır” diyen Songül, “İslam ve İslam davasını dert olarak değil sorun ve problem olarak görüyoruz. Düşmana sayı ve silah ile değil, Allah’a olan takvamız ile üstün oluruz.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01YÖRESEL LEZZETLER KAPANIŞ PROGRAMI YAPILDI
- 02TEKSTİLDE KRİZ DERİNLEŞİYOR, GENÇ İSTİHDAMI TEHLİKEDE
- 03Batmanlı Başhekim görevinden istifa etti
- 04“BÜTÇE VAR, ADALET YOK”
- 05VALİ CANALP “BATMAN’DA SUÇ AZALIYOR, GÜVEN ARTIYOR”
- 0613. KADIN BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 07ÇİFTÇİ “YENİ PROJELERİ TAMAMLAMAK İÇİN 4 YIL DAHA OYLARINIZA TALİBİM’”
- 08BELEDİYE, SON 3,5 YILDA 42 YENİ PARK KENTE KAZANDIRDI
- 09“56 YILDIR YÖNÜMÜZ TARİHSEL SORUMLULUK”
- 10ŞAHİN: ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ
- 11BATMAN’DA ÜCRETSİZ KİTAP DÖNEMİ
- 12BESOB Başkanı Kaplan’dan KOSGEB İl Müdürü Fidan’a Ziyaret
- 13KÖRÜK MAHALLESİNE 24 DERSLİKLİ YENİ İLKOKUL
- 142025’te Kaldırım İşgallerine yönelik 2.374 İşyerine Denetim
- 15MÜSİAD’DAN GELECEK PERSPEKTİFİ




Henüz Yorum yok