Bağımsız Öz Belediye-İş Sendikası’ndan Batmanlı İşçilere Çağrı
Batman İl Başkanı Salih Direk, belediye işçilerine “Artık yeni bir sayfa açma zamanı” diyerek sendikalarına üye olmaya davet etti.
Bağımsız Öz Belediye-İş Sendikası Batman İl Başkanı Salih Direk, Batman Belediyesi Personel A.Ş. işçileri başta olmak üzere tüm belediye çalışanlarına seslenerek sendikalarına katılma çağrısı yaptı.
Direk, etkili ve bağımsız bir sendikanın gerekliliğine dikkat çekerek, “Hakkınızı savunmayan, yalnızca aidat toplayan sendikalar artık tercih edilmemeli” dedi.
''AİDATLARI DÜŞÜRDÜK, HİZMETİ ÖNE ÇIKARDIK''
Salih Direk, sendika olarak aidatları düşürdüklerini ve hizmet anlayışını ön plana çıkardıklarını belirterek, “Diğer sendikalara sesleniyoruz: Samimiyseniz aidatları düşürün. İşçiden tam yevmiye aidat almak ne hakkaniyettir, ne insanlıktır” ifadelerini kullandı.
Direk, genel hizmetler işkolunda Batman’da 40 yıldır grev hakkını kullanan tek bir sendika bulunmadığını belirterek, “Ama 40 yıldır işçinin sırtından geçinen sendikalar vardır” dedi. Toplu sözleşme yapamayan, grev hakkından vazgeçen ve yüksek hakem kararlarını işçiye marifet gibi sunan sendikaların artık devrinin bittiğini söyledi. Senelerdir aynı sendikalara umut bağlayan işçilere “Artık yeni bir sayfa açma zamanı” diyen Direk, “Biz, işçiye hizmeti temel alan bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Tüm sorunlarımızı biliyoruz, çözüm yollarını da biliyoruz” dedi. “Tüm işçilerimizi Bağımsız Öz Belediye-İş Sendikasına üye olmaya davet ediyoruz. Gelin, farkı görün” ifadeleriyle çağrısını yineleyen Salih Direk, yetki almaya çok az kaldıklarını ve birlikte hareket ederek tüm hakların alınabileceğini vurguladı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Modern Aile Mezarlığı defin işlemlerine açıldı
- 02Müdür Gümüş’ten OSB Başkan Vekili Vecdin Nasıroğlu’na ziyaret
- 03ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ’NDEN 1 MİLYON TL KREDİ DESTEĞİ
- 04Batman İl Özel İdaresi araç ve makine parkını güçlendirdi
- 05Otobüs Şoförlerine ‘Vatandaşlara Daima Nazik Yaklaşın’ Eğitimi
- 06Esnafa Uygun Fiyatlı Araç Fırsatı Sürüyor
- 07“Temiz Mahalle” Uygulaması düzenli olarak devam ediyor
- 08HASANKEYF’TE VİLLA İMARININ ÖNÜ AÇILDI
- 09Batman Emek ve Demokrasi Platformu 2026 bütçesine tepki gösterdi
- 10Kozluk’a yeni Dahiliye Uzmanı atandı
- 11UYANIK: “ESNAF SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLANMAK İSTEMİYOR”
- 12Yetimler Vakfı, Afrika'daki Mazlumlar İçin Destek Çağrısında Bulundu
- 13Batman Nüfus İl Müdürlüğü’nden Personeline Önemli Promosyon Anlaşması
- 14ISMARLAMA GİYİM HÂLÂ GÖZDE
- 15YENİ HASTANE İÇİN HIZLANDIRMA TALEBİ




Henüz Yorum yok