Batman’da İHA ve Drone kullanımı yasaklandı
Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, Batman il sınırları içerisindeki kamu kurum ve kuruluşların bulunduğu bölgelerde herkes tarafından kolay temin edilen Sivil İnsansız Hava Araçları olan (İHA ve Drone) kullanımını yasakladığı duyuruldu.
Yasağa uymayanlar hakkında adli işlem başlatılacağının belirtildiği açıklamada, Batman ili sınırları içerisinde İHA veya Drone satan, satın alan, temin eden veya kullanan şahısların gerekli kayıt ve tescil işlemlerini yaptırdıktan sonra en yakın kolluk birimlerine giderek kullanım amacı, markası ve modelini bildirmekle yükümlü oldukları belirtildi.
Açıklamada, İHA veya Drone kullanımının yasak olan yerler şöyle belirtildi:
“İlimiz merkez ve ilçe sınırları içerisinde bulunan; valilik, kaymakamlıklar, MİT Bölge Müdürlüğü, askeri bölge ve lojmanları, adliye binası, Emniyet Müdürlüğü, NATO Akaryakıt Tesisi, kamu kurum ve kuruluşları, TÜPRAŞ Rafine Tesisleri ve TPAO, petrol sahaları, baraj setleri, Cezaevi bina ve tesisleri, Helikopter pistleri üzerinde, Batman Havalimanı’nın Meydan referans noktası merkez alınarak 15 kilometre yarıçaptaki alanda ve her iki yöne de uzunlamasına 22 kilometrelik alanda, NOTAM (Havacıların uçuş ve yer emniyetini etkileyecek bazı önemli durumlardan haberdar etmek için yayımlanan bildiri) kararı ile belirli ya da belirsiz süreli uçuşa yasak ilan edilen bölgelerde İHA ve Drone kullanımı yasaklanmıştır.”
İzin alınmadan gerçekleştirilen uçuşlara yönelik adli ve idari işlemler yapılacağı ifade edilen açıklamada, “Bu kararın uygulanmasına, yerine getirilmesine aykırı davranan, tatbik ve icrasına muhalefet eden, zorluk çıkaran kişiler hakkında fiil ve eylemleri ayrıca bir suç oluşturmuyorsa; 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 66’ncı maddesi uyarınca yasal işlem yapılacaktır.” denildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01İSVEÇ'TE BATMANLI YILDIZ'A ÖNEMLİ GÖREV
- 02ENGELLİ AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NDE ÖZEL ETKİNLİK DÜZENLENECEK
- 03EĞİTİM-BİR-SEN BATMAN ŞUBESİ’NDEN 20. YIL VEFA BULUŞMASI
- 04REKOR VE ŞAMPİYONLUK RUKEN’İN
- 05OYMATAŞ OSB’DE ARSA TAHSİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI
- 06KAÇAKÇILIKLA MÜCADELEDE KARARLILIK SÜRÜYOR
- 07Şerzan Kurt Öykü Ödülleri 2025 sonuçları açıklandı
- 08Uyanık, "Esnafın sorunları büyüyor, Oda Yönetiminde yenilenme zorunlu"
- 09TPAO BULVARI ÇEVRESİNDEKİ SU SIZINTISINA HIZLI MÜDAHALE
- 10Esnafa %24’e varan araç indirimi
- 11ÇOCUK HASTALARA FONKSİYONEL HASTA YATAĞI DESTEĞİ
- 12TEMİZLEME VE VİDANJÖR ARACI HİZMETE GİRDİ
- 13Hasankeyf’te unutulan lezzet “Nane Şileki” yeniden hayat buldu
- 14MAKİNE İKMAL 3,5 YILDA 23 BİNİ AŞKIN İŞLEM GERÇEKLEŞTİRDİ
- 15YAPAY ZEKÂ VE DRONLARLA KAÇAK ELEKTRİK AVI




Henüz Yorum yok