Elektrik kesintileri nedeniyle çiftçinin ekinleri kurudu
BATMAN /2016-07-22 12:27:25
Batman merkeze bağlı Yeniköy (Sêgırka) köyü sakinleri, yıllarca tarım ve seracılıkla geçimlerini sağlıyor. Köylüler Mart ayı sonunda seralarına salatalık ektiler ancak köyde elektriklerin kesilmesinden dolayı susuz kalan ekinleri kurudu.
Yaklaşık 300 hanesi olan ve 4 bin civarı nüfusa sahip köyün sakinleri, geçimlerini tarım ve kısmen hayvancılıkla sağlıyor. Seracılık yapan kimi köy sakinleri, 2 ay daha verim almayı bekledikleri salatalıklarının köye elektrik verilmediği için susuzluktan kuruduğunu belirttiler.
Seracılık işi yapan köylülerden Eyüp Tekin, "Mart ayı sonu itibarıyla serada salatalık ekimine başladık. Bir kaç gün öncesine kadar da yetiştirdiğimiz salatalıkları satıyorduk. Normalde en az 2 ay daha bu salatalıklardan verim alacaktık. Ancak köyümüzün elektriğini kestiklerinden dolayı geneli kurudu. Su dinamomuz elektrikle çalışıyordu. İki günde bir salatalıklarımızı suluyorduk. Elektrikli dinamo takanların ekinleri kurudu. Günlerce susuz kaldıklarından dolayı benimde seramda bulunan salatalıklarım kurudu. Üç günde bir yaklaşık 20 çuval salatalık toplayıp satıyorduk. Ancak tüm ekinlerim kurudu." dedi.
Seçim öncesi vekillerin her türlü vaatte bulunduklarını ifade eden Tekin, "Bir yetkilinin bizlere yardımcı olmasını istiyoruz. Seçimler öncesi milletvekillerimiz her gün gelip oy istiyorlar. Türlü türlü vaatler veriyorlar. Ama seçim sonrası başımız sıkıştığında hiçbir milletvekilinin desteğini görmüyoruz. Yeniköy ve Zorköy 600 hanedir. Yaklaşık bin 500 seçmeni var. Bir seçilmiş gelip de durumumuzu sormuyor. Seçilmişlerin durumu zor günde beli oluyor. Bu köyler sahipsiz, sahip çıkan yok." Diyerek sitemde bulundu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 012.KUZEY ÇEVRE YOLU MARANGOZ VE MOBİLYACILAR SİTESİNDEN GEÇECEK
- 02MAVİ YEŞİL BATMAN’DA 2. ETAP BAŞLADI
- 03MALİ MEVZUAT İÇİN İKİ ODA ARASINDA TEMAS
- 04850 ÇOCUĞA MONT VE BOT YARDIMI
- 05STK’lardan Necat Nasıroğlu Külliyesi İçin “Manevi Kimlik Korunsun” Çağrısı
- 06YÖRESEL LEZZETLER KAPANIŞ PROGRAMI YAPILDI
- 07TEKSTİLDE KRİZ DERİNLEŞİYOR, GENÇ İSTİHDAMI TEHLİKEDE
- 08Batmanlı Başhekim görevinden istifa etti
- 09“BÜTÇE VAR, ADALET YOK”
- 10VALİ CANALP “BATMAN’DA SUÇ AZALIYOR, GÜVEN ARTIYOR”
- 1113. KADIN BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 12ÇİFTÇİ “YENİ PROJELERİ TAMAMLAMAK İÇİN 4 YIL DAHA OYLARINIZA TALİBİM’”
- 13BELEDİYE, SON 3,5 YILDA 42 YENİ PARK KENTE KAZANDIRDI
- 14“56 YILDIR YÖNÜMÜZ TARİHSEL SORUMLULUK”
- 15ŞAHİN: ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ




Henüz Yorum yok